Reiter Engineering met zes wagens aanwezig op testsessie in Valencia

Reiter EngineeringReiter Engineering
Terwijl er nog altijd geen duidelijkheid bestaat over de deelname van Reiter Engineering aan het World GT kampioenschap is het team ondertussen afgezakt naar het zonnige Spanje voor een testsessie. Het team bracht een ware armada aan wagens mee naar het circuit van Valencia, die bestond uit niet minder dan vijf Gallardo LP600's en een Camaro GT3.
Het volledige programma van Reiter Engineering voor dit seizoen is nog niet gekend. Zeker is dat het team aanwezig zal zijn in de Blancpain Endurance Series en het Duitse ADAC GT, maar over een eventuele deelname aan het World GT of een andere serie is er nog geen duidelijkheid. Het heeft het team niet belet om een grootschalige testsessie op te zetten op het circuit van Valencia. Vijf Lamborghini LP600+, voorzien van de laatste updates, legden elk meer dan 1000 kilometer af gespreid over twee dagen. Nico Pronk, Marc A. Hayek, Stefan Rosina, Albert von Thurn und Taxis en de onvermijdelijke Peter Kox  wisselden elkaar af aan het stuur van de wagens. Ook één exemplaar van de nieuwe Camaro GT3 was van de partij en Philip Geipel was de rijder die de opdracht kreeg om de Amerikaanse bolide te onderwerpen aan een endurance test.

Minder goed nieuws voor Lamborghini komt er uit de States, waar West Racing bekend maakte dat het zijn ALMS programma met de LP560 GT2 stopt. Het team voorzag verleden jaar een deelname met twee wagens aan het ALMS kampioenschap, maar uiteindelijk beperkte het zich tot het inzetten van één wagen voor Nicky Pastorelli en Dominik Schwager in het begin van het seizoen. De wagen toonde zich weinig competitief ten opzichte van zijn tegenstrevers en het team besloot nu om het ganse programma af te blazen gezien ondermeer de moeilijke economische context.

Foto: Reiter Engineering


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op dinsdag 28 februari 2012 om 07:32


Andere publicaties op Racingworld.be...