GT1: LMP Motorsport met Aston Martin naar WK?

Team LMP Motorsport - Aston Martin DBRS9Team LMP Motorsport - Aston Martin DBRS9
Terwijl Stéphane Ratel momenteel volop in de laatste rechte lijn zit in de zoektocht naar minstens 16 wagens voor zijn WK GT1, nemen de kansen toe dat we Aston Martin alsnog aan de start mogen verwachten. Het Franse Team LMP Motorsport zou volgens de geruchten een deelname aan het GT1 World Championship overwegen, dat nieuws werd vandaag ook expliciet gemeld door onze Duitse collega's van Speedweek. Aangezien de vijf reeds geproduceerde Aston Martin V12 Vantage GT3 al zijn toegewezen, zal de Franse equipe het echter moeten doen met de inmiddels stokoude DBRS9.
Team LMP Motorsport was de afgelopen twee seizoenen actief in het Franse GT Tour en kwam verleden jaar nog met onze landgenoot Maxime Martin in actie in het FIA GT3. Het team van Guillaume Lecluse en Yves Migeon zou nu echter de heuse sprong willen wagen naar het wereldniveau. Bij gebrek aan twee beschikbare V12 Vantage zal men echter de vertrouwde DBRS9 moeten blijven inzetten. In samenwerking met Prodrive heeft men inmiddels wel enkele aanpassingen aangebracht op de verouderde DBRS9, zo is deze nu ook voorzien van een ABS-systeem. Later in het seizoen zou er eventueel kunnen worden overgestapt op het nieuwste strijdwapen van Aston Martin.
 
Indien dit project doorgang vindt, dan staat de teller voorlopig op 12 bolides, 4 te weinig voor een volwaardig WK. Er zijn echter ook nog steeds de geruchten over twee mogelijke Porsche GT3 R in de Exim Bank China kleuren en de plannen van Reiter Engineering om met de Lamborghini Gallardo deel te nemen mits er voldoende fondsen gevonden worden.

Foto: SRO/DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op dinsdag 28 februari 2012 om 19:22


Andere publicaties op Racingworld.be...