WEC: Bertrand Baguette betwist volledig seizoen bij OAK Racing in LMP1

Morgan LMP2Morgan LMP2
Oak Racing heeft vandaag de rijders voorgesteld die zijn twee wagens in het World Endurance Championship zullen bemannen. Het team brengt dit jaar zowel een LMP1 als een LMP2 op de baan in het nieuwe wereldkampioenschap. Op de LMP1 vinden we onze landgenoot en RACB rijder Bertrand Baguette terug die dit jaar mogelijk twee mythische wedstrijden zal betwisten, de 24 uren van Le Mans en de 500 Miles of Indianapolis.
Bertrand BaguetteBertrand Baguette
Vooreerst is er dus de OAK-Pescarolo Judd LMP1 wagen. De in de Gulf kleuren getooide wagen zal een gooi doen naar de officieuze titel van beste benzine aangedreven wagen met aan het stuur Guillaume Moreau, Dominik Kraihamer en Bertrand Baguette. Moreau komt al voor het vierde seizoen op rij uit voor het Franse team. Bertrand Baguette, die nog steeds is opgenomen in het RACB National team, zal na de titel in de Formule Renault 3.5 in 2009 en twee onvolledige IndyCar seizoenen in 2010 en 2011, zijn carrière een nieuwe wending geven via de endurance racerij. De Belg, die verleden jaar ook twee wedstrijden in het GT1 kampioenschap reed voor Marc VDS Racing, zal dus geen volledig seizoen in de IndyCar rijden maar hoopt echter nog steeds aan de start te kunnen staan van de 500 Miles of Indianapolis voor een one-shot. Momenteel herstelt Baguette van een sleutelbeenbreuk die hij opliep bij het betwisten van de Legend Boucles de Spa.

Bertrand Baguette: “Ik ben blij dit jaar het OAK Racing team te vervoegen voor het World Endurance Championship. Gezien de wagen vele gelijkenissen vertoont met eenzitters, ben ik zeker dat ik mijn ervaring met deze wagens zal kunnen gebruiken. Ik ben verrukt om zulke prestigieuze wedstrijden te betwisten als de 12 uren van Sebring, de 24 uren van Le Mans  en natuurlijk de 6 uren van Spa waar ik voor mijn thuispubliek zal rijden.”
 
De LMP2, die het seizoen zal betwisten onder de naam van Morgan LMP2, krijgt als bemanning de ervaren Fransman Olivier Pla samen met teameigenaar Jacques Nicolet en Matthieu Lahaye. Pla behaalde in 2009 de titel in de LMP2 klasse van de toenmalige Le Mans Series met het Quifel ASM team.

Oak Racing - Morgan LMP2Oak Racing - Morgan LMP2
Oak Racing - Morgan LMP2Oak Racing - Morgan LMP2
Morgan LMP2Morgan LMP2
Foto's: OAK Racing/DPPI


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 28 februari 2012 om 20:07


Andere publicaties op Racingworld.be...