GT Open: 21 wagens op de wintertestdagen

GT-Open WinterseriesGT-Open Winterseries
Het GT Open kampioenschap organiseerde afgelopen weekend twee testdagen op het circuit van Paul Ricard. Eenentwintig wagens kwamen opdagen, waarvan meer dan de helft Ferrari’s waren. Maar ook een Reiter Lamborghini LP600+, de nieuwe Reiter/Sareni Camaro GT3, als meerdere Maserati MC Troféo reden er hun rondjes.
Dat er dit jaar weer veel Ferrari’s aan de start zullen staan van het GT Open kampioenschap, is duidelijk na het verloop van dit testweekend. Niet minder dan 11 van de 21 deelnemende wagens waren van het Italiaanse merk. Tevens beschikte Ferrari over de twee enige aanwezige GT2 wagens. De oppositie zal voornamelijk moeten komen van Porsche dat drie wagens op de baan bracht. Ook Reiter Engineering was present met zowel een Lamborghini LP600 als met de nieuwe Camaro GT3. De Camaro toonde zich onmiddellijk snel en was zelfs de snelste wagen bij de vijfde en laatste trainingssessie. Peter Kox en Nico Pronk plaatsten de Lamborghini tweemaal op kop. Bij de twee overige sessies was het de Black Bull Swiss Racing Ferrari die de tabellen aanvoerde.

Chevrolet Camaro GT3Chevrolet Camaro GT3
Zestien wagens verschenen aan de start van beide races. De Camaro was er niet bij aangezien de wagen al opweg was naar de FIA GT3 balance of performance testen. De eerste race werd een dubbelslag voor Porsche met de overwinning van Seefried/Gruber (Race team Deboeuf) voor Hassid/Beltoise (Hassid). Nochtans werd de race van bij de start gedomineerd door de Black Bull Swiss Racing Ferrari GT3, maar de wagen verloor alle kansen na een contact met een andere deelnemer op drie ronden van het einde. Kox en Pronk werden vierde op de Lamborghini. De Lamborghini leek de tweede race te gaan winnen tot de wagen plots stil viel op het circuit. De overwinning ging ditmaal naar Ferrari F458 GT3 van Vita4One Team Italy met achter het stuur het duo Amos/Gai. Hassid/Beltoise behaalden opnieuw de tweede plaats en de AF Corse F430 GT2 van Ciro/Ardagna Pérez pakte de laatste podiumplaats. De Belgische broers De Leener eindigden met hun Maserati MC Troféo veertiende en dertiende.


Foto's: GT-Open/Fotospeedy


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 06 maart 2012 om 00:30


Andere publicaties op Racingworld.be...