Sébastien Buemi test bij Boutsen Ginion Racing

Sebastien BuemiSebastien Buemi
Vrijdag en zaterdag vinden op het circuit van Paul-Ricard de preseizoen testen voor de European Le Mans Series plaats. Bij de vijftiental ingeschreven vinden we ook de ORECA 03 van het Boutsen Ginion Racing. De verrassing is wel dat de wagen buiten de twee al aangekondigde rijders Bastien Brière en Jack Clarke, eveneens door Sébastien Buemi zal bestuurd worden.
Bastien Brière et Jack Clarke vormen dit jaar het vaste team in de ELMS voor het Boutsen Ginion Racing, maar het team dat ook uitgenodigd is om deel te nemen aan de 24 uren van Le Mans, wil ter voorbereiding ook nog de 6 uren van Spa rijden. Voor deze manche van het WEC is het team op zoek naar een derde rijder en mogelijk wordt dit de Zwitser Sébastien Buemi. Buemi die de 24 uren van Le Mans zal rijden voor Toyota, kan zo al enige race-ervaring opdoen in een prototype. In ieder geval aanvaarde de oud Formule 1 piloot de uitnodiging om alvast deel te nemen aan de testdagen voor het ELMS kampioenschap.

Voor de 24 uren van Le Mans moet het Boutsen Ginion Racing wel op zoek naar een andere derde rijder, gezien Buemi dan zal uitkomen voor Toyota op de nieuwe hybride LMP1. Buiten zijn ORECA LMP2 zal het Boutsen Ginion Team ook nog een ORECA LMPC inzetten in de ELMS, bestuurd door Thomas Dagoneau en Massimo Vignali.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 06 maart 2012 om 00:05


Andere publicaties op Racingworld.be...