DB motorsport vervolledigt indrukwekkend ADAC GT Masters veld

DB motorsport - BMW Z4 GT3DB motorsport - BMW Z4 GT3
Zoals we twee weken terug reeds berichtten waren er nog twee van de vierenveertig plaatsen vrij in de ADAC GT Masters. De laatste equipe die de meute nu mag vervoegen zijn onze Nooderburen van DB Motorsport. Het nationale Duitse GT kampioenschap beschikt over een ongezien sterk veld en met een groter aantal inschrijvingen dan er startplaatsen zijn, verkeren de ADAC GT Masters in een ware luxepositie.
Met 44 GT3’s afkomstig van 13 verschillende constructeurs beschikken de ADAC GT Masters over uitstekende papieren in deze toch wel moeilijke tijden voor de autosport. In totaal registreerden zich 50 wagens voor de 44 plaatsen op de grid en op basis van variatie en sportieve eerlijkheid selecteerde de ADAC DB Motorsport. Het Nederlandse team blijft ook in 2012 trouw aan de BMW Z4 GT3 en zal naast de GT Masters en de Blancpain Endurance Series ook actief zijn in de Supercar Challenge. De keuze voor het Duitse kampioenschap betekent echter dat men het FIA GT3 kampioenschap links laat liggen voor dit jaar.
 
Voor de ongelukkigen die uit de boot vielen, legt de organisatie een reservelijst aan en verder zal men bij bepaalde evenementen wild cards uitdelen afhankelijk van de capaciteit van het circuit. Het seizoen gaat eind deze maand van start op het circuit van Oschersleben en werkt verder nog 7 andere weekends af, helaas zonder een manche op Zolder of Spa.

Foto: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op donderdag 08 maart 2012 om 00:30


Andere publicaties op Racingworld.be...