WEC: Markus Palttala aan de start van de 12 uren van Sebring

Markus Palttala zal deelnemen aan de 12 uren van Sebring, de eerste manche van het WEC, aan het stuur van een Porsche 911 GT3-RSR van het JWA-Avilla team. Aan de start verschijnen 61 wagens verdeeld over twee kampioenschappen, het WEC en de ALMS.
Markus Palttala kent James Watt Automotive (JWA) goed, gezien hij vroeger al enkele keren voor dit Engelse team uitkwam. Dit jaar doen ze weer beroep op de Belgische Fin om de Porsche te besturen bij de 12 uren van Sebring, de openingsmanche voor het nieuwe wereldkampioenschap endurance. De wagen komt uit in de GTE-Am categorie en naast Palttala kruipen ook Bill Binnie en Joël Camathias achter het stuur.

Er komen 61 wagens aan de start van de 12 uren, waarvan 30 ingeschreven zijn voor het WEC, de overige 31 komen uit in het ALMS. Opvallend is dat er bij de ALMS deelnemers maar twee LMP1’s zijn, de Muscle Milk Pickett Racing HPD ARX-03a en de Dyson Racing Lola B12/60. Beter gesteld is het met de GT categorie, ondanks het forfait van de RISI Ferrari, waar BMW, Porsche, Ferrari en Corvette het tegen elkaar opnemen. Het Belgische Conquest Racing maakt dan weer zijn debuut in de Endurance races en brengt een Morgan LMP2 aan de staart bestuurd door het trio Martin Plowman/David Heinemeier Hansson/Francesco Dracone.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op donderdag 08 maart 2012 om 00:26


Andere publicaties op Racingworld.be...