KRK Racing test nagelnieuwe Mercedes SLS AMG GT3 te Circuit Zolder

KRK Racing - Mercedes SLS AMG GT3KRK Racing - Mercedes SLS AMG GT3
KRK Racing heeft vandaag te Circuit Zolder een uitgebreide testsessie afgewerkt met twee Mercedes SLS AMG GT3 ter voorbereiding van komend seizoen. De formatie rond de broers Wauters en Raf Vanthoor legt op dit ogenblik de laatste hand aan een internationaal programma met de knappe bolide van het merk met de ster en de test te Circuit Zolder maakt integraal deel uit van die voorbereiding. Rijders voor 2012 zijn nog niet gekend en niemand wil op dit ogenblik iets bevestigen, maar onder meer Raf Vanthoor, Kris Wauters, Anthony Kumpen, Koen Wauters en Dennis Retera zijn volgens onze informatie in de running voor een zitje.
Eén van de bolides van KRK Racing was afgelopen jaar betrokken bij een ernstig ongeval in de remzone naar de chicane te Circuit Zolder. Hoewel Raf Vanthoor in eerste instantie nog aangaf de bolide te gaan herstellen en het verdere verloop van het seizoen 2011 niet in het gedrang kwam, bleek de wagen te zwaar beschadigd te zijn om afgelopen seizoen nog terug in actie te komen.

Karl Wendlinger - Othmar WeltiKarl Wendlinger - Othmar Welti
Ter vervanging van het gehavende chassis beschikt KRK Racing nu over een nagelnieuwe bolide van AMG. Eén van de redenen dat Karl Wendlinger vandaag de SLS aan de tand voelde op het Limburgse asfaltlint, was onder meer voor het uittesten van enkele nieuwe onderdelen. De voormalig F1-piloot werd namelijk door AMG afgevaardigd om die nieuwigheden uit te testen, aangezien KRK Racing's wagen een van de laatste nieuwe bolides is.

De dag eindigde voor KRK Racing echter in mineur toen Raf Vanthoor bij het uitsturen van de Eerste Linkse de controle over de Duitse GT3 verloor en de wagen in de vangrail aan de buitenkant van het circuit plaatste. De bolide was beschadigd aan de achterzijde en naar verluidt heeft het team onvoldoende onderdelen om de wagen nu reeds te kunnen herstellen.

Foto's: Ronald Janssens


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op donderdag 08 maart 2012 om 17:21


Andere publicaties op Racingworld.be...