ELMS testdagen: Morgan Judd snelste LMP2 - GT3 McLaren is GTE's te snel af

In het Franse Paul Ricard werd vandaag dag 1 van een tweedaagse testsessie ter voorbereiding van het ELMS seizoen afgewerkt. Veertien wagens kwamen vandaag in actie, waaronder acht prototypes en zes GT's. Opvallend was het feit dat de snelste tijd van de dag - op naam van de #35 OAK Racing Morgan-Judd LMP2 - een fractie sneller was dan de algemene pole die vorig jaar in LMP1 werd gereden.
Ondanks het feit dat het Oreca 03 chassis het meest vertegenwoordigd is, ging de snelste tijd toch naar een andere constructeur. De #35 Morgan–Judd die wordt ingezet door OAK Racing, met achter het stuur Jacques Nicolet, Guillaume Moreau en Dominik Kraihamer, postte een tijd van 1:46.642 en bleef daarmee de Oreca03–Nissan van TDS Racing een kleine halve seconde voor. De kampioenenwagen van vorig seizoen – de Zytek–Nissan van Greaves Motorsport – zette uiteindelijk de derde tijd neer. Met de vierde tijd volgt de Oreca 03 van het Belgische Boutsen Ginion Racing.
 
Bij de zes aanwezige GT’s was er een vreemde eend in de bijt, de McLaren MP4-12C GT3 van Gulf Racing. Hoewel de wagen werd ingedeeld in de GTC-klasse voor deze test, kan deze in principe niet deelnemen aan een ELMS wedstrijd. De Britse GT3 zette de GTE’s op hun plaats en klokte de snelste tijd op de tabellen alvorens zich terug te trekken wegens een brand. Met een tijd van 1:58.074 bleef de in Gulf kleuren getooide GT3 de IMSA Performance Porsche 997 GT3 RSR #67 (+0.4s) en de JMW Ferrari 458 Italia(+0,75s) voor.

Foto's: DPPI


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in LMS op vrijdag 09 maart 2012 om 22:07


Andere publicaties op Racingworld.be...