Dome S102.5 legt eerste ronden af

Dome S102.5Dome S102.5
De troepen van Henri Pescarolo hebben afgelopen week een shakedown uitgevoerd met de Dome S102.5. De Japanse constructeur kwam tot een overeenkomst met Pescarolo om de wagen in te zetten tijdens de 24h du Mans dit jaar, het team beschikte immers over een gegeerde extra uitnodiging en Dome was erop uit om de wereld nog eens te laten zien wat het in haar mars heeft. De S102.5 is een evolutie van de S102, waarover u reeds enkele maanden terug uitgebreid kon lezen op Racingworld.be.
Terwijl de ene helft van het team druk in de weer was met het transport van de Pescarolo 01 naar Sebring, voelde de andere helft de Dome S102.5 voor de eerste keer aan de tand. De wagen arriveerde onlangs in verschillende stukken in de ateliers van Henri Pescarolo en werd in korte tijd opgebouwd en uitgerust met een nieuwe Judd 3,4 liter motor. Om te controleren of de montage goed was uitgevoerd en de motor correct was ingebouwd, trok men naar de luchthaven van Chateauroux voor een eerste test. Voormalig Peugeot fabriekspiloot Nicolas Minassian nam het stuur van de S102.5 tijdens de shakedown.
 
Dome S102.5Dome S102.5
“Alles verliep goed”, verklaarde Minassian na afloop. “We hebben het volledige testprogramma kunnen afwerken zonder enig probleem en de samenwerking tussen de mensen van Dome en Pescarolo verliep vlot. We hadden zelfs de tijd om al wat interessante aerodynamische data te verzamelen. We wachten nu vol ongeduld op nieuwe onderdelen.”

De volgende test staat gepland voor 3 en 4 april op het circuit van Navarra. Als alles goed verloopt dan verschijnt de knappe S102.5 aan de start van de 6 uur van Spa. Naast Nicolas Minassian bestaat de bemanning van de Japanse LMP1 uit Sébastien Bourdais en Seiji Ara.

Foto's: Dome


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24H du Mans op zaterdag 10 maart 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...