ELMS testdagen: Morgan Judd wederom snelste LMP2 - IMSA Performance in GTE

Op de tweede dag van de officiële ELMS testen in het Zuiden van Frankrijk was het net als gisteren de OAK Racing Morgan-Judd LMP2 die de snelste tijd op de tabellen zette. Vroeg op de dag postte de Franse proto met het nummer #35 een 1:46.138 en dook daarmee een halve seconde onder de snelste tijd van gisteren. De TDS Racing Oreca 03 klokte tegen het einde van de dag de tweede tijd af op goed een seconde achterstand. De Zytek-Nissan, met onder andere Martin Brundle achter het stuur, zette het derde snelste rondje neer over de twee sessies heen. De Oreca 03 van Boutsen Ginion kwam niet verder dan een vierde tijd.
Door twee dagen op rij de tabellen aan te voeren laat de nieuwe LMP2 van OAK Racing alvast een goede indruk achter na haar eerste optreden. Opvallend waren ook de competitieve tijden die oud F1-piloot Martin Brundle van bij zijn eerste ronden liet optekenen, samen met zijn zoon Alex zal hij later op het jaar de 24h du Mans betwisten. De Belgische equipe van Thiery Boutsen kreeg dan weer twee eenzittertalenten over de vloer gedurende het weekend, naast Red Bull testrijder Sébastien Buemi nam ook Brendon Hartley (ex-Red Bull protégé) het stuur van de Oreca 03.
 
De GTE’s moesten zich vandaag geen zorgen meer maken dat een McLaren GT3 met de snelste tijd zou gaan lopen, na een korte brand gisteren kwam de wagen vandaag niet meer in actie. De beste chrono van de dag stond vandaag op naam van de in GTE-Am uitkomende Porsche 997 GT3 RSR van IMSA Performance, de Franse equipe kon blijkbaar beter overweg met de vertrouwde 2011-spec dan met de laatste versie van de 997 die in GTE-Pro uitkomt. De gele JMW Ferrari 458 Italia zette in de namiddag de tweede tijd neer voor het AF Corse exemplaar dat in de voormiddag nog de tabellen aanvoerde.

Foto: DPPI


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in LMS op zondag 11 maart 2012 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...