Coloni gaat testen met Mathias Lauda en Jeffrey van Hooydonk

door Mark Reijnders

Het Italiaanse F3000 team Coloni heeft voor het komende seizoen Mathias Lauda als een van de rijders vastgelegd, het is nog niet bekend of de zoon van drievoudig Formule 1 kampioen Niki Lauda zal rijden voor Coloni. De eerste test van Lauda zal plaatsvinden bij het satelliet team van Coloni namelijk CMS Performance.

Het is niet de eerste test voor Mahtias Lauda in een F3000 wagen, afgelopen seizoen heeft hij al positieve indrukken achtergelaten van Paolo Coloni. Gezien de beperkte ervaring van Mathias waren die resultaten goed te noemen, Coloni verwacht een stijgende lijn in de prestaties van Lauda naar mate de ervaring toeneemt. Mathias heeft als achtergrond in de racerij een twee seizoenen World Series Light achter de rug, met daarnaast nog enkele races in het Duitse Formule Volkswagen kampioenschap en het Britse Formule Renault Winter kampioenschap.

Tijdens de testen op 17 en 18 februari in Jerez zal Lauda worden bijgestaan door de Belgische Jeffrey van Hooydonk, de ervaring van Jeffrey zal van belang zijn om Mathias Lauda in het juiste spoor te brengen voor het komende seizoen. Naast Lauda zijn de Turk Can Artam en Argentijn Jose Marie Lopez vastgelegd voor 2004, de coureur voor de vierde plaats is nog niet bekend.

Naast een seizoen FIA F3000 is Lauda ook van plan om in 2004 deel te nemen aan de Superfund Euro3000 serie, samen met de Oostenrijkse hoofdsponsor van deze serie is Mathias Lauda in onderhandeling met het Italiaanse GP Racing team voor een deelname aan dit kampioenschap.

bron: press release Coloni Motorsport


   Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Internationaal op maandag 16 februari 2004 om 20:02


Andere publicaties op Racingworld.be...