Astromega kijkt uit naar het nieuwe seizoen

door Mark Reijnders

Afgelopen zondag middag begon het nieuwe seizoen voor Astromega, met een volgeladen vrachtwagen vertrok het team naar het Spaanse Jerez waarop 17 en 18 februari de eerste officiële testen zullen plaatsvinden voor het FIA F3000 kampioenschap 2004. Een nieuw seizoen, een verse start met twee talentvolle coureurs namelijk, Jan Heylen en Nico Verdonck. Als de neus voor talent teammanager Mikke van Hool niet in de steek laat dan kan er aan het imposante rijtje Fernando Alonso, Justin Wilson en Gonzalo Rodriguez wellicht een naam worden toegevoegd.

Een volledig Belgisch team in de F3000 mag uniek worden genoemd, na een jaartje Formule 3 gaat de door Mercedes ondersteunde Jan Heylen zijn kansen wagen in de F3000. Het team heeft het volste vertrouwen in Jan, op het einde van 2002 heeft Jan al getest voor Astromega op het Grand Prix circuit van Hockenheim. De prestaties waren uitzonderlijk te noemen, Jan had tot op dat moment enkel ervaring opgedaan in een Formule Ford. De tijden waren tijdens deze eerste tests al sneller dan de vaste rijder, Tony Schmidt, voor Astromega op dat moment. Het team was destijds aangenaam verrast met de prestaties van Jan Heylen.

De achtergrond van de tweede rijder voor Astromega, Nico Verdonck, is van een heel andere aard. Na een jaartje Formule Renault 1600 waagt Verdonck zijn kansen in de F3000, ondanks het zeer grote verschil in vermogen tussen beide wagens verliepen de eerste testen voor Nico succesvol op het Grand Prix circuit van Spa. Onder het motto: niets te verliezen en alles te winnen zal Nico deelnemen aan het F3000 kampioenschap. De resultaten van de hernieuwde samenwerking tussen Astromega en Verdonck kunnen er wel eens toe leiden dat de combinatie Astromega / Verdonck enkele verrassingen in huis heeft.

Door externe factoren is het afgelopen seizoen voor Astromega niet het succes geworden wat men ervan had gehoopt, maar met enkele nieuwe coureurs binnen de gelederen hoopt Astromega op een seizoen zoals we dat gewend zijn van Astromega, succesvol en mooie resultaten. Met middelen die ons ter beschikking staan proberen we u op de hoogte te houden van de eerste tests van dit nieuwe Belgische duo in de F3000.

bron: press release Astromega


   Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Internationaal op maandag 16 februari 2004 om 19:11


Andere publicaties op Racingworld.be...