Porsche, Aston Martin en Ford vervolledigen deelnemerslijst

Een kleine maand voor het WK GT1 van start gaat in Nogaro heeft SRO de laatste drie deelnemende teams bekend gemaakt. Achttien bolides zullen in 2012 de derde jaargang van wereldkampioenschap betwisten. Net als vorig jaar moest Stéphane Ratel weer stevig aan de bak om alsnog een degelijk veld bij elkaar te krijgen, maar daar is hij dan ook nu weer in geslaagd. Aston Martin, Porsche en Ford zullen de zes reeds ingeschreven constructeurs vervoegen.
Dat er veel aan het bewegen was achter de schermen, was duidelijk. De World Motor Sport Council dwong Stéphane Ratel echter om ten laatste vandaag te communiceren over de stand van zaken. Hoewel alles blijkbaar nog niet in kannen en kruiken is, brengt het perscommuniqué alvast wat duidelijkheid.
 
Naast WRT zal er nog een tweede Belgische team aan de start verschijnen komend seizoen. Het in Francorchamps gevestigde Mühlner Motorsport zal twee Porsche 911 GT3 R inzetten onder de ‘China GT1 Team’ benaming. De Chinees Ren Wei zal alvast één van de twee wagens bemannen, terwijl Mike Parisy (vice-kampioen FIA GT3 2011) waarschijnlijk het gezelschap zal krijgen van voormalig F1 piloot Antonio Pizzonia.
 
LMP Motorsport zal dan weer twee Aston Martin's inzetten als Valmon Racing Team Russia. Andy Soucek (voormalig F2 kampioen), Mikhail Aleshin (voormalig Formula Renault 3.5 kampioen) en Andreas Zuber zullen de twee Britse GT’s naar alle waarschijnlijkheid bemannen.
 
Sunred Engineering, bekend van het WTCC, zal tenslotte twee Ford GT’s inzetten. Veel is er niet geweten over deze equipe of haar bemanning, maar het team zal mogelijk uitkomen onder de vlag van India.
 
Tot slot wordt er ook nog melding gemaakt dat omwille van interesse van een bijkomende niet Europese markt en logistieke redenen, de kalender naar alle waarschijnlijkheid alsnog zal gewijzigd worden.
 

Deelnemerslijst WK GT1 2012:

TeamNat.Wagen
All-Inkl.com Münnich MotorsportDEUMercedes-Benz SLS AMG GT3
AF CorseITAFerrari 458 Italia GT3
WRTBELAudi R8 LMS
Hexis RacingFRAMcLaren GT MP4-12C GT3
Reiter Engineering*DEULamborghini Gallardo LP600+
Valmon Racing Team Russia*RUSAston Martin DBRS9 / Vantage
China GT1 Team*CHNPorsche 911 GT3 R
Sunred*ESPFord GT
Vita4one RACINGTEAM*DEUBMW Z4

* onderhevig aan bevestiging van de FIA

Foto: Marnik Mouchaers


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT1 op maandag 12 maart 2012 om 20:17


Andere publicaties op Racingworld.be...