Meer dan 70 deelnemers verwacht voor de 24 uren van Spa

Tijdens de eerste BES testday werd er eveneens al druk gespeculeerd over de komende 24 uren van Spa. Het zal naar alle waarschijnlijkheid de GT editie worden met het grootste aantal deelnemers, er worden namelijk meer dan 70 wagens verwacht. Buiten de wagens die zich voor gans het kampioenschap hebben ingeschreven verwacht men nog een vijftiental wagens extra, die enkel naar Spa afzakken.
De organisatie van de Blancpain Endurance Series gaf enige tijd geleden een lijst vrij met de wagens die zich ingeschreven hadden voor gans het seizoen, 52 deelnemers stonden er op genoteerd waaronder verschillende Belgische equipes. De 24 uren van Spa, het hoogtepunt van het kampioenschap, trekt dan meestal nog een aantal extra wagens aan. Ook dit jaar is het niet anders en verscheidene teams hebben nu al laten weten present te zijn bij de etmaalrace.

Zo maakt het Italiaanse ROAL Motorsport op Spa zijn debuut in de serie en zal er twee BMW Z4’s inzetten. Het Italiaanse team was en is nog steeds actief in het WTCC waar het ook rijdt met BMW. Ook wordt verwacht dat Team Schubert terugkeert met één of twee Z4’s. Daarbuiten kan men rekenen op de terugkeer van Phoenix Racing dat het Audi offensief komt versterken en evenals verleden jaar met twee R8’s aan de start komt. Bij McLaren zien we een extra wagen voor het Boutsen Ginion Racing, terwijl Gemballa Racing dat normaal in het ADAC kampioenschap actief is, afzakt met één MP4-12C. RMS komt met drie Porsche Cup’s en natuurlijk zullen er ook enkele Belgische teams extra present zijn zoals ondermeer VDS Racing Adventures. Het is ook uitkijken naar de komst van twee nieuwe modellen, zo hoopt Reiter Engineering aan de start te verschijnen met de Camaro GT3 en spreekt men van de terugkeer van Jaguar via een Zwitsers team dat een XKRS zou inzetten. Terwijl de parade op woensdag behouden blijft zal er dit jaar wel geen testdag meer zijn begin juli.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BES op woensdag 21 maart 2012 om 00:53


Andere publicaties op Racingworld.be...