6H Castellet: Sébastien Buemi bij Boutsen Ginion Racing

Boutsen Ginion RacingBoutsen Ginion Racing
Bij de testdag voor het ELMS kampioenschap begin deze maand op het circuit van Paul-Ricard nam Sébastien Buemi het stuur van de ORECA 03-Nissan van het Boutsen Ginion Racing. De Zwitser die bij de 24 uren van Le Mans uitkomt voor Toyota wil zo veel mogelijk ervaring op doen met een prototype alvorens met een LMP1 aan de start te komen in Le Mans. Er was dan ook sprake dat Buemi plannen had om met het Belgisch team aan de start te staan van de 6 Hours of Spa. Het racedebuut van de Zwitser bij Boutsen Ginion komt er echter vroeger dan verwacht, volgende week neemt hij immers deel aan de openingswedstrijd van het ELMS seizoen.
Volgende week schiet het ELMS seizoen in gang met de 6 Hours of Castellet. Er worden zo'n 20 wagens aan de start verwacht van deze eerste wedstrijd van het vernieuwde kampioenschap waar LMP1 wagens niet langer welkom zijn. De LMP2 wordt dus de koninginneklasse naast LMPC, GTE  en mogelijk GTC wagens. Bij de favorieten behoort ook het Boutsen Ginion Racing dat aantreedt met een ORECA 03-Nissan. Bastien Brière et Jack Clarke werden aangetrokken als rijders en krijgen nu voor de openingswedstrijd de huidige Red Bull F1 testrijder Sébastien Buemi als teamgenoot. Het is nog niet geweten of er nog een vervolg komt aan het ELMS avontuur van Buemi.

Boutsen Ginion Racing zet naast de ORECA LMP2 ook een LMPC in voor het trio Dagoneau/Vignali/Merlin. De meeting zal over twee dagen plaatsvinden, zaterdag worden de vrije trainingen en de kwalificaties verreden, zondag is er de race die start op het middaguur. Als nevenprogramma is enkel de Speed Euroseries aanwezig. De tweede manche van het kampioenschap zal plaats vinden op het circuit van Zolder op 20 mei.


Foto: DPPI


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ELMS op woensdag 21 maart 2012 om 19:52


Andere publicaties op Racingworld.be...