BGDC: Trophée des Fagnes: Voorbeschouwing van de organinsatoren

Lotus Elise - Lino Pecoraro en José CloseLotus Elise - Lino Pecoraro en José Close
Twee weken na de start op de omloop van Zolder, een start die zeer spannend verliep, is de Belgian Gentlemen Driver’s Club 2012 op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps toe aan de tweede race van het seizoen, als hoofdbrok van de ondertussen traditionele Trophée des Fagnes. Voor de gelegenheid rijden de wagens van de BGDC samen met de Franse Trophée Tourisme Endurance (TTE), wat maakt dat we 80 wagens op de startgrid zullen zien verschijnen. De amateurautosport heeft de wind in de zeilen, zoveel staat vast.
In de BGDC kunnen enkele teams die in Zolder nog last van te veel lawaai hadden, hun comeback maken. Ook zij die er door de techniek verraden werden krijgen er een kans op revanche. We beginnen met de BMW M3 E46 van de broers Franssen en zij zullen het de winnaars van Zolder, Zadnikar en Neyens, in een andere BMW zeer lastig maken. Verder is er de BMW 325i van Van Loo en Heyninck, die al zeer sterk in Zolder was, terwijl nog in de Klasse E van de Division 1, Ronny Van de Water en Geert Dierckx uitpakken met hun nieuwe BMW. De originele Porsche 944 van Léonard Licops en Pierre-Yves Paque hoeft zich in Spa alvast geen zorgen over het geluid te maken.
 
In de Klasse D, waar we de wagens van minder dan 2 liter vinden, mag de voor Zolder te lawaaierige Renault Clio III van Paul Lejeune, ook weer meedoen. De #18 zal zeker op een sterke prestatie azen. Zal de jonge Kevin Caprasse er het stuur nemen? We hopen het alvast voor hem. Een andere Clio, de #26 van Motorsport International van Willy Plas is nu voor Vincent Despriet, Julien Lefort, en uiteraard de bekende rallyrijder Yves Van Colen. De Clio III van Jacques Naniot en John Pilette is de wagen waarmee François Verbist in de Clio Cup Belgium heeft gereden, dus zeker nog een sterke kandidaat op een ereplaats. We mogen zeker ook de Franse wagen van Jurgen en Danny Mussen niet vergeten, of die van René Marin, Sébastien Cuvelier en Jean-Paul Bertrand... Herman Servrankcx zal ook trachten om in zijn Renault Clio weer voor een sterke prestatie te zorgen. De Leuvenaar is er alvast klaar voor! Last but not least is er de VW Golf II van Tony Kevers en Grégory Paisse, die in Spa voor eigen volk rijdt.
 
De MINI Cooper S van Julien en Etienne Licops kende in Zolder pech, maar zal zich ditmaal weer meten met de merkgenoten van onder meer Patrice Lacroix. Opgepast ook voor de schitterende Lotus Elise van Lino Pecoraro en José Close, die op Spa-Francorchamps zeker thuis is. De Honda S2000 van Laurent Van Houtte, zien we zondag voor het eerst aan het werk. 
 
In Limburg speelden ook de wagens uit de Klasse C (1600cc) aardig mee en misschien kunnen we op een nat Spa hetzelfde verwachten, al zal Stéphane Lémeret ditmaal niet naast Rudy Thiroux en Philippe Lannaux in de Honda Civic plaatsnemen. Verder zijn er de Suzuki Swift van Pascal Goffard en Michel Schmitz, maar ook de Peugeot 206 CC van François Jeukenne (met Philippe Ménage en Jérôme Heinen). Tot ieders verrassing was het in Zolder echter de kleine Toyota Yaris van Joël Vanloocke en Mario Jacobs die met de gouden medaille in de klasse ging lopen!
 
In Division 3, zullen Christian Heck en Smaël Haddouche (M3 E36) op hun favoriete omloop trachten voor een dubbel te zorgen, maar opgepast voor de M3 E36 van Piet Dobbelaere en Koen De Weerdt, terwijl de broers Sels (M3 E36) het samen met Rigo Meys doen.
 
Een onbekende factor zal echter zijn hoeveel prototypes we in de Division 2 aan de start zullen zien. Er is geen uithoudingsmanche van de Special Open Trophy, en dus zoeken de diverse Radical, Norma en Ligier zeker een manier om aan hun trekken te komen en dat kan uiteraard in de BGDC.
 
Zolder verplaatst naar 29 april!
 
De troepen van de BGDC maken zich dus op voor een schitterende 4-uursrace op Spa en ondertussen werken de organisatoren alvast aan de nabije toekomst. Zo werd in samenspraak met Circuit Zolder beslist om de proef voorzien voor dinsdag 1 mei, op te schuiven naar zondag 29 april. Het leuke is nieuws is dat de derde proef van de BGDC zo valt in een weekend vrij van de 95 dB, wat de onderlinge verhoudingen uiteraard kan doen kantelen.
 
Ondertussen bent u allen welkom op de Trophée des Fagnes dit weekend voor de BGDC en heel wat andere mooie Belgische series met volle startvelden!

Tekst & Foto: BGDC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 29 maart 2012 om 09:28


Andere publicaties op Racingworld.be...