ADAC GT: Martin/Lunardi winnen eerste manche op Oschersleben

Martin/Lunardi - Alpina B6 GT3Martin/Lunardi - Alpina B6 GT3
Een regenbui vlak voor de start bepaalde de uitslag van de eerste race. De bandenkeuze was dus bepalend voor de uitslag van de race en daarin gokte men bij Alpina juist. Martin kon de kop pakken en ondanks een foutje op het einde van de race, kon hij het werk afmaken en de overwinning schenken aan het Alpina team. Ook Nico Verdonck en diens teammaat Jesse Krohn reden een sterke race en misten nipt een plaatsje op het podium.
De wagens startten dus op een natte baan en al in de eerste bocht kwam het tot een contact tussen beide bolides die van op de eerste lijn gestart waren; de Audi van Jöns en de Mercedes van Asch. Met de hulp van zijn regenbanden kon de Corvette van Alessi - nochtans slechts als zevende gestart - de leiding pakken. Maar al snel moest de Corvette binnen om over te schakelen op droog weer banden en Alessi liet de leiding over aan de Porsche van Renauer. Na de pitstop moest de Porsche, nu met Thiim aan het stuur, de leiding overlaten aan Martin en Schwager (BMW Z4). Martin leverde een spannend strijd met de Schubert BMW, hij ging wegens versleten banden nog eventjes in de fout maar kon desondanks de BMW toch nog terug voorbij gaan.

Nico Verdonck en zijn Finse teamgenoot Jesse Krohn, die als tweeëntwintigste startten, konden na een mooie inhaalrace de vierde plaats pakken voor de Porsche van Engelhardt/Tandy en de Mercedes van Baumann/Proczyk. Een goed resultaat was er tevens voor de nieuwe Aston Martin Vantage die met Poulsen/Nygaard de achtste plaats pakte, terwijl de beste McLaren van Ott en Müller als tiende over de streep kwam. Morgen is er de tweede race en daar vertrekken Martin en Lunardi van op de pole.

Uitslag Race 1Uitslag Race 1


Foto: ADAC GT Masters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 31 maart 2012 om 20:45


Andere publicaties op Racingworld.be...