6H Paul-Ricard: TDS Racing Oreca op pole

TDS Racing - Oreca 03TDS Racing - Oreca 03
Mathias Beche heft met de Thiriet by TDS Racing Oreca 03 de pole gepakt voor de 6 uren race op het circuit van Paul Ricard. De Fransman bleef nipt de Lola van Yelmer Buurman en de Greaves Zytek vooraf. Bij de GT's behaalde Marc Goossens de pole in GTE Am, tevens goed voor een tweede tijd algemeen in GT. Weinig geluk was er voor Boutsen Ginion Racing, waar de wagen deze morgen tijdens de vrije tijd vuur vatte en aldus niet kon deelnemen aan de kwalificatie.
Eenentwintig wagens boden zich aan op het circuit van Paul-Ricard voor de eerste manche van de ELMS. Ondertussen zwellen de geruchten aan dat een ontgoochelde Patrick Peter na een moeilijke aanvangsfase de stekker uit het kampioenschap zal trekken. Werden bij de twee vrije trainingen de snelste tijden neergezet door Michel Frey (Race Performance Oreca) en Alexander Sims (Status GP Lola), dan was er vooral bij Boutsen Ginion Racing nieuws te rapen. Tijdens de eerste vrije training kwam er een uitlaat los en die veroorzaakte een brand in het motorcompartiment. Ondanks alle inspanningen van de mecaniciens geraakte de wagen vandaag niet meer klaar en moest forfait geven voor de kwalificatie. Ook de Norma van Extreme Limite verscheen niet op de baan tijdens de kwalificatie.

Bij een mooi lenteweertje ging de kwalificatie van start met 19 wagens. In het begin waren het Stéphane Sarrazin (Loeb Racing Oreca) en Guillaume Moreau (OAK Racing Morgan) die voor spektakel zorgden door afwisselend de snelste tijd neer te zetten. Uiteindelijk profiteerde Mathias Beche van een vrije baan om zijn Oreca op pole te zetten. Yelmer Buurman kwam met de Lola nog in de buurt van de tijd van de Franse Oreca en mag morgen mee van de eerste lijn vertrekken. De Greaves Motorsports Zytek werd tijdens zijn snelle rondes wat gehinderd door het verkeer en strandde op de derde plaats. Op de vierde plaats vertrekt de Morgan die nog eens drie Oreca’s vooraf gaat. Boutsen Ginion Racing kan zich troosten met de pole in de LMPC klasse, alhoewel er daar maar twee deelnemers zijn.

Bij de GT wagens zette Marc Goossens al vroeg een snelle ronde neer en de hij stond bijna heel de sessie op pole. Op het einde perste Jaime Melo alles uit zijn JMB Ferrari en kon nog net onder de tijd van onze landgenoot komen. Ook de derde tijd is voor een Porsche, het IMSA exemplaar met Armindo achter het stuur.  


Uitslag kwalificatiesUitslag kwalificaties


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ELMS op zaterdag 31 maart 2012 om 19:45


Andere publicaties op Racingworld.be...