Kalender nogmaals gewijzigd - geen meeting in Zandvoort

Het GT1 wereldkampioenschap kent volgend weekend zijn start op het circuit van Nogaro. De meeste teams kwamen al vandaag op de omloop toe en Stéphane Ratel maakte van de gelegenheid gebruik om het nieuwe seizoen voor te stellen. Het meest opvallende was een sterk gewijzigde kalender voor het GT1 kampioenschap. Zandvoort en San Luis verdwijnen en maken plaats voor de Slovakia Ring en een race op het Korean International circuit. De meeting te Circuit Zolder behoudt zijn datum en plaats op de kalender.
Ratel had het enkele weken al aangegeven dat mogelijk een race in Europa zou moeten plaatsmaken voor een race in een land dat beschikt over een aanzienlijke groeimarkt.  Dat land blijkt nu Korea te zijn en het Europese land dat moet opdraaien voor deze aanpassing is Nederland. Zandvoort verliest zijn race voor het GT1 kampioenschap, maar behoudt wel de finale van het FIA GT3 kampioenschap. Ook het prachtige circuit van San Luis is van de kalender geschrapt, blijkbaar omdat de nieuw verkozen gouverneur de autosport niet gunstig gezind is en de vergunning introk. De Slovakia Ring mag, na verleden jaar de GT3 ontvangen te hebben nu voor het eerst GT1 verwelkomen. Al deze wijzigingen zorgden ook voor enkele verschuivingen in de data zo wordt de race in Rusland verplaatst naar einde september terwijl Korea de oorspronkelijke datum van Moskou overneemt. Voor Zolder verandert er voor één keer niets, het Limburgse circuit behoudt zijn GT1 en de GT3 races en ook de datum blijft ongewijzigd. Opvallend is dat met het wegvallen van de race in San Luis er enkel in Europa en Azië geracet wordt waar een wereldkampioenschap wordt verondersteld om minstens drie continenten aan te doen.

Voor het FIA GT3 kampioenschap wijzigt er niets, alle voorziene races blijven behouden. Enkel de race in Moskou die gekoppeld is aan de GT1 race ziet zijn datum met twee weken achteruit gezet.

2012 FIA GT1 World Championship:
6th - 9th April: Nogaro, France
20th - 22nd April: Zolder, Belgium
26th - 27th May: Navarra, Spain
8th - 10th June: Slovakia Ring, Slovakia
6th - 8th July: Algarve, Portugal
24th - 25th August: Beijing Goldenport, China
30th August - 2nd September: Ordos, China
14th - 16th September: Korean International Circuit, Korea (*)
29th - 30th September: Moscow, Russia (*)
30th November - 2nd December: Delhi, India

(*) nog te bevestigen voor 15 april
 
2012 FIA GT3 European Championship:
6th - 9th April: Nogaro, France
20th - 22nd April: Zolder, Belgium
26th - 27th May: Navarra, Spain
6th - 8th July: Algarve, Portugal
29th - 30th September: Moscow, Russia (*)
5th – 7th October: Zandvoort, Netherlands

(*) nog te bevestigen voor 15 april

Foto: Marnik Mouchaers


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op maandag 02 april 2012 om 21:24


Andere publicaties op Racingworld.be...