Namen van alle 36 rijders gekend

Vita4One - BMW Z4 GT3Vita4One - BMW Z4 GT3
Op vier dagen van de eerste meeting in Nogaro zijn alle namen bij de teams ingevuld. Vita4One BMW, Valmon Racing Russia Aston Martin, Exim Bank Team China en Sunred Ford maakten vandaag hun rijders bekend. Het World GT1 kampioenschap kende een moeilijke start en lang zag het er uit dat men niet aan het gewenste aantal deelnemers zou geraken. Uiteindelijk is alles mits enig lobbywerk van Ratel toch nog goed gekomen en maken 18 wagens zich op voor de start te nemen van de eerste race. Laat de sport nu maar spreken.
Hexis Racing (Makowiecki/Dusseldorp en Demoustier/Parente), Team WRT Audi (Ortelli/Vanthoor en Stippler/Jarvis), AF Corse (Salaquarda/Vilander en Castellacci/Ide), All-Inkl Münnich Motorsport (Pastorelli/Jäger en Basseng/Winkelhock) en Reiter Engineering (Kox/O'Young et von Thurn und Taxis/Enge) hadden hun teams al enige tijd compleet. Met Ide en Vanthoor telde ons land dan al twee deelnemers in de hoogste GT categorie. Er werd gehoopt dat dit aantal nog zou stijgen nadat Franchi testte bij Vita4One en bekend werd dat LMP Motorsport het team waar Maxime Martin vorig jaar nog GT3 mee reed, zou instaan voor de preparatie van de Aston Martin’s. Niets daarvan echter, bij de nieuw aangekondigde piloten bevindt zich geen enkele Belg.

Vooreerst is er de opvallende wissel van Antonio Pizzonia die een Porsche zou besturen maar op het laatste overstapt naar Aston Martin. Het vrij gekomen plaatsje van de Braziliaan wordt bij de door Mühlner Motorsports geprepareerde Porsche ingenomen door de Nieuw Zeelander Matt Halliday, die gekoppeld wordt aan de Fransman Mike Parisy. De rijders van de tweede wagen waren al bekend, de Chinees Ren Wei rijdt samen met Benjamin Lariche.

Dus geen Franchi bij Vita4One maar wel de Nederlander Yelmer Buurman die plaats neemt naast de patron Michael Bartels. Buurman eindigde zondag nog op het podium in de ELMS in een Lola LMP2 en rijdt ook het GT Open kampioenschap, het wordt voorwaar een druk jaar voor onze Noorderbuur. De Oostenrijker Nikolaus Mayr-Melnhof, vorig jaar nog actief bij Reiter Engineering in het FIA GT3, deelt het stuur van de tweede BMW Z4 met zijn landgenoot Mathias Lauda, voordien te zien bij Mercedes in het DTM.

Valmon Racing Team Russia rekent op twee Russen om de oude Aston Martin DBRS9 naar het best mogelijke resultaat te sturen. Alexey Vassilyey zal zijn wagen delen met Antonio Pizzonia, terwijl Sergei Afanasiev gekoppeld wordt aan Andreas Zuber. De Sunred Ford GT’s waren vandaag nog niet toegekomen op het circuit en er is weinig geweten van de GT1 afdeling van het Spaanse team. Wel werden de namen van de rijders vrij gegeven. Oud Formule 2 kampioen Andy Soucek rijdt samen met Milos Pavlovic, terwijl de tweede wagen gedeeld wordt door twee Italianen, Matteo Cressoni en Emmanuel Moncini.

Rijdersbezettingen:

Hexis Racing - Mclaren MP4-12C GT3
Alvaro Parente - Gregoire Demoustier
Frédéric Makowiecki - Stef Dusseldorp

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Ultra
Frank Stippler - Oliver Jarvis
Stephane Ortelli - Laurens Vanthoor

AF Corse - Ferrari F458 Italia GT3
Toni Vilander - Filip Salaquarda
Francesco Castellacci - Enzo Ide

Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo LP600+
Peter Kox - Darryl O'Young
Thomas Enge - Albert von Thurn and Taxis

All inkl Münnich Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
Marc Basseng - Markus Winkelhock
Nicky Pastorelli - Thomas Jäger

Mühlner Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Matt Halliday - Mike Parisy
Ren Wei - Benjamin Lariche

Vita4One Racing team - BMW Z4 GT3
Michael Bartels - Yelmer Buurman
Nikolaus Mayr-Melnhof - Mathias Lauda

Valmon Racing Team Russia - Aston Martin DBRS9
Antonio Pizzonia - Alexey Vassilyev
Sergei Afanasiev - Andreas Zuber

Team Sunred India - Ford GT
Milos Pavlovic - Andy Soucek
Emanuele Moncini - Matteo Cressoni


Foto: Vincent Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT1 op maandag 02 april 2012 om 22:47


Andere publicaties op Racingworld.be...