Endurance kortnieuws met WRT en Grand Am

Chevrolet Corvette DPChevrolet Corvette DP
Om zijn team terug te roderen na een lange winterpauze en ook om zichzelf nog eens te plezieren schreef Yves Weerts zich in met een Audi R8 LMS in de Endurance GT/tourisme race van het VdeV kampioenschap op het circuit van Barcelona. Geflankeerd door Kurt Mollekens en Francois Verbist eindigde de medeoprichter van WRT als vierde in de race. In Amerika behaalde de Corvette DP haar eerste overwinning in het Grand Am kampioenschap dankzij Antonio Garcia en Richard Westbrook.
Het VdeV kampioenschap is een Franse serie die zich richt tot de amateur racers en er worden races gereden in verschillende klasses van historische wagens over moderne proto’s tot GT en tourisme wagens. Yves Weerts wilde al lang eens zelf het stuur nemen en schreef een Audi R8 LMS in voor de endurance race voor GT’s en Tourismes. Bovendien bood deze zes uren durende race zijn team een mooie gelegenheid om zich de automatismen van het endurance racen terug eigen te maken alvorens af te zakken naar Nogaro voor de eerste manche van het WK GT1. Kurt Mollekens en Francois Verbist werden bereid gevonden om de patron een handje toe te steken en het Belgische team kon de race als vierde beeindigen na een Ferrari F458 GT2, een Ferrari F458 GT3 en een Porsche 997 Cup S.

Over de oceaan kon Corvette de eerste overwinning vieren van zijn nieuwe DP wagen. Richard Westbrook en Antonio Garcia brachten de Spirit of Daytona wagen als eerste over de streep na 84 ronden van de 103 aan de leiding te hebben gereden. Het werd zelfs een dubbel voor Corvette, want de GAINSCO wagen van Alex Gurney en Jon Fogarty pakte de tweede plaats op iets meer dan twee seconden van de leiders. De Rojas Riley BMW van Scott Pruett en Memo Rojas werd derde in dezelfde ronde. De overwinning bij de GT’s was voor de oppermachtige Mazda RX-8 van Jonathan Bomarito en Sylvain Tremblay, die een ronde voorsprong hadden op de Ferrari F458 van Emil Assentato en Jeff Segal.


Foto: Grand-Am


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 03 april 2012 om 00:40


Andere publicaties op Racingworld.be...