Zolder: Voorbeschouwing van de organisatoren

Deze week wordt op het Franse Circuit van Nogaro het startschot gegeven van het FIA GT1 World Championship. Twee weken later stelt het tot de verbeelding sprekende WK voor Groot Toerisme-wagens zijn tenten op in de paddock van Circuit Zolder. Een uniek gegeven voor de Limburgse organisatoren.
“Met de komst van het FIA GT1 World Championship en de sterke omlijstingsraces zoals Supercar Challenge en Belgian Historic Cup kunnen wij ons niet van de indruk ontdoen dat we ons mogen opmaken voor een hoogdag van de Belgische autosport,” stelt Thierry Deflandre, Algemeen Directeur van Circuit Zolder. “Na een lang uitgelopen winterperiode, is de lente duidelijk in het land en zijn we allemaal klaar voor wat het eerste groot en belangrijk Belgische internationaal evenement moet worden. Het geeft ons het gevoel dat we afstevenen op een openingsweekend dat ons terug in de tijd zal brengen van de grote publiekstrekkers van weleer.”

Sinds de overwinning op Circuit Zolder van de Oreca-Viper van Beretta-Wendlinger in 1999 is de FIA GT altijd een trouwe en graaggeziene guest gebleven op het Limburgse tracé. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Circuit Zolder en promotor SRO opnieuw akkoord waren om samen borg te staan voor de tweede afspraak van de FIA GT1 World.

“De FIA GT1 staat symbool voor glamour, glitter en GT Power,” vervolgt Walter Goossens, marketing manager van Circuit Zolder. “Namen van automerken zoals Ferrari, Mercedes, McLaren, Lamborghini, BMW, Aston Martin en Audi R8 doen ons dromen en liggen dus goed bij een breder publiek. Zo’n aanbod maakt je evenement als organisator ook meer levensvatbaar.”

In het achttienkoppige startveld van de FIA GT1 World zal heel wat aandacht gaan naar de Audi’s R8 van het Belgian Audi Club Team WRT en in het bijzonder local hero Laurens Vanthoor. Na een moeilijk laatste jaar in de F3 Euro Series vormt de bijna 21-jarige Limburger voortaan ploeg in zo’n R8 met Stéphane Ortelli, voormalig winnaar van de 24 Uren van Le Mans.

“Mijn eerste rondjes op een circuit beleefde ik op Circuit Zolder, ik woon hier in de buurt en beschouw de tweede race met de Audi nu al als een hoogtepunt van het seizoen,” stelt Laurens. “Alles is nieuw voor mij, maar ik bevind me in een goede context en heb met Stéphane Ortelli en de mensen van het Belgian Audi Club WRT ideale leermeesters.”

Vanthoor en de mannen van Audi zijn niet de enige Belgen die hun opwachting maken op de startgrid van het weekend van de FIA GT1 World. Heel wat landgenoten zijn ook van de partij in de eerste manche van de Nederlandse Super Challenge, waar we een mix te zien krijgen van GT’s en Toerwagens.

Zegt Walter Goossens: “Onze Nederlandse vrienden hebben zich duidelijk laten inspireren door de in Zolder geboren Belcar en staan ondertussen borg voor een enorm sterk startveld waar Nederlanders en Belgen elkaar lijken te vinden. En liefhebbers van auto’s die op Circuit Zolder het mooie weer maakten in de jaren tachtig, komen aan hun trekken met de Belgian Historic Cup, ook goed voor een vol huis  met “oudjes” van weleer. Om deze drie toppers aan het werk te zien betaal je als mannelijke toeschouwer alleen al op zaterdag 10 Euro, want, net zoals vorig jaar, is de toegang voor alle vrouwen gratis. Nu nog de zon bestellen en het feest kan beginnen!”

ELMS – Circuit Zolder

Circuit Zolder bevestigt dat de manche van de European Le Mans Series, die voorzien was op 19 en 20 mei, door promotor Peter Auto werd geannuleerd.

Meer informatie over de precieze invulling van het betreffende weekend volgt later deze week.

Tekst & foto: circuit Zolder


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT1 op dinsdag 03 april 2012 om 00:01


Andere publicaties op Racingworld.be...