SRT presenteert Viper GTS-R GTE - Marc Goossens achter het stuur

SRT Viper GTS-RSRT Viper GTS-R
Ter gelegenheid van de New York Auto Show stelde SRT vandaag haar nieuwe Viper versie 2013 voor. Het bleef echter niet alleen bij de straatversie, men maakte van de gelegenheid ook gebruik om de GTE-variant van de wagen voor te stellen. Elf jaar na het einde van het vorige fabrieksprogramma wordt er nu dus een vervolg gebreid aan de succesvolle geschiedenis van de GTS-R. Riley Technologies heeft samen met SRT Motorsports de nieuwe wagen ontworpen en gebouwd en de troepen van Bill Riley zullen twee exemplaren van de Viper GTS-R later op het jaar inzetten in de American Le Mans Series.
Er werden alvast drie rijders aangetrokken om de gloednieuwe GTE de sporen te geven later dit seizoen. Naast Kuno Wittmer en de Duitser Dominik Farnbacher werd ook Marc Goossens aangeduid als piloot. De Gelenaar is natuurlijk geen onbekende bij Riley en is al vele jaren actief in de V.S. Met de terugkeer van Viper krijgen we meteen ook een verderzetting van het duel met die andere legendarische Amerikaanse GT, de Corvette C6-ZR1. Het reeds sterke en gevarieerde GTE-veld in de ALMS krijgt nu naast Lotus, BMW, Ferrari, Porsche en Chevrolet er dus nog een constructeur bij.
 
De ontwikkeling van de nieuwe Viper GTS-R begon reeds vorig jaar en de wagen zal worden uitgerust met een 8.2 liter V10.  Wanneer de wagen precies haar debuut zal maken is nog niet bekend, maar er werd aangekondigd dat de GTE-versie nog dit seizoen haar opwachting zal maken in de ALMS. Ook de 24h du Mans staat in de toekomst zo goed als zeker op de agenda.Foto's: SRT


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op woensdag 04 april 2012 om 18:32


Andere publicaties op Racingworld.be...