British GT: Ecurie Ecosse behaalt eerste zege met ex-Marc VDS BMW

British GT - Oulton ParkBritish GT - Oulton Park
De overwinningen tijdens de eerste manche van het British GT kampioenschap op Oulton Park werden dit weekend verdeelt tussen de Ecurie Ecosse BMW en de Trackspeed Porsche met onder meer Richard Westbrook aan het stuur. Had de BMW Z4 het geluk aan zijde om de eerste race binnen te halen, dan liet een meesterlijke Westbrook er geen twijfel bestaan over wie de snelste man op de baan was tijdens de doorweekte tweede race.
In de eerste race leek het erop alsof de United Autosport Audi naar een gemakkelijke overwinning zou rijden maar in de laatste ronde van de race viel de wagen zonder benzine. De overwinning ging zo naar de Ecurie Ecosse BMW Z4 van Oliver Bryant en Alasdair McCaig. De BMW Z4 is de ex-Marc VDS Racing BMW Z4 GT3 die verleden jaar twee overwinningen in de BES behaalde.  Voor de derde plaats, wat uiteindelijk de tweede plaats zou blijken na de benzine pech van de leider, werd er hevig gevochten tussen vijf wagens maar uiteindelijk haalde de Ferrari van Hector Lester en Allan Simonsen het van de identieke wagen van Duncan Cameron en Matt Griffin. De GT4 klasse werd gewonnen door  de Team WFR Ginetta van Jody Fannin en Warren Hughes.

Uitslag race 1:
 1. Oliver Bryant/Alasdair McCaig - Ecurie Ecosse BMW Z4 GT3
 2. Hector Lester/Allan Simonsen - Rosso Verde Ferrari F458 Italia GT3
 3. Duncan Cameron/Matt Griffin - MTECH Ferrari F458 Italia GT3
 4. David Ashburn/Richard Westbrook - Trackspeed Porsche 997 GT3 R GT3
 5. Alex Buncombe/Jan Mardenborough - RJN Motorsport Nissan GTR GT3
   
De tweede race werd in de regen verreden en een magistrale Richard Westbrook wist in die moeilijke omstandigheden een mooie voorsprong uit te bouwen, waarna zijn ploegmaat David Ashburn het werk afmaakte door de leiding tot aan de streep in handen te houden. Hector Lester leek met zijn Ferrari op weg naar de tweede plaats maar hij werd aangetikt en viel terug naar de twaalfde plaats. Tweede werden Cameron en Griffin, die ook de leiding in het kampioenschap pakken. Bij de GT4’s ging de overwinning voor de tweede maal naar de Ginetta van Fannin en Hughes, alhoewel ze dit maal felle tegenstand ondervonden van de Lotus van Glew en Bolisetti.

Uitslag race 2:
 1. David Ashburn/Richard Westbrook - Trackspeed Porsche 997 GT3 R GT3
 2. Duncan Cameron/Matt Griffin - MTECH Ferrari F458 Italia GT3
 3. Jon Minshaw/Tim Harvey - Trackspeed Porsche 997 GT3 R GT3
 4. Danielle Perfetti/Michael Caine - Motorbase Performance Porsche 997 GT3 R GT3
 5. Matt Bell/Charles Bateman - United Autosports Audi R8 LMS

Foto: Jakob Ebrey


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 10 april 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...