China: Schumacher snelste bij vrije testen, GP Bahrein moet doorgaan van FIA

Vandaag toonde Michael Schumacher zich de snelste over de twee vrije trainingen, de Duitser gaat Lewis Hamilton en de twee Red Bull’s vooraf. Schumacher zette deze prestatie neer in de droge namiddagtraining. De morgentraining viel letterlijk in het water door onophoudende regen, in deze moeilijke omstandigheden was het weer Hamilton die iedereen te snel af was.
Bij de eerste vrije training was er weinig activiteit te bespeuren, regen hield de meeste teams binnen. Op het einde van de sessie stopte de regen en begon de baan op te drogen. Lewis Hamilton profiteerde daarvan om alsnog de snelste tijd neer te zetten in 1:37.106. Hiermee ging hij beide Mercedes rijders Rosberg en Schumacher vooraf. Ook Sauber presteerde weer behoorlijk met een vierde en vijfde tijd voor Perez en Kobayashi. Webber volgde en bleef ploegmaat Vettel voor, Button klokte als achtste af. Beide Ferrari’s stonden buiten de top 10 en Lotus kwam zelfs de baan niet op.

Geen regen meer in de namiddag en Hamilton was al vroeg weer de snelste op de baan. Lang leek het erop dat de Brit opnieuw aan de top van de tabellen zo eindigen maar Michael Schumacher ging op het einde nog twee tienden sneller en zette een 1:35.973 neer. De Red Bull’s eindigden nu derde en vierde met ditmaal Vettel voor Webber ondanks dat deze laatste over de nieuwe updates beschikte. Rosberg plaatste de tweede Mercedes op vijf voor de McLaren van Button. Weer deed Sauber het goed met een zevende tijd voor Kobayashi maar ook Force India kwam fors opzetten met Di Resta op acht en Hulkenberg op negen. Alonso sloot nog net de top tien af terwijl Massa met een zeventiende tijd weer gevaarlijk achteraan bengelde. Ook Lotus en Williams leken niet competitief voor de dag te komen, maar dit alles kan morgen nog veranderen.

Opvallend nieuws vandaag was ook dat zowel Eclestone als de FIA naar buiten kwamen met een bericht dat de Grote Prijs van Bahrein volgende week zeker doorgaat. Eclestone merkte op dat er hem gemeld was dat er helemaal geen problemen in het land zijn en dat de hele heisa opgezet is door een op sensatie beluste pers. De FIA voegde er aan toe dat zij alleen de beslissing tot annulatie kan nemen maar dat men er unaniem over eens is dat de GP kan doorgaan. Echt verwonderlijk is dit laatste standpunt niet als men de implicatie van de Koninklijke familie van Bahrein in de FIA kent.   


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 13 april 2012 om 22:39


Andere publicaties op Racingworld.be...