VLN: Mooi volk bij de tweede manche ondanks concurrentie van BES

Dit weekend vindt op de Nurburgring de tweede manche van het VLN kampioenschap plaats en ondanks dat deze wedstrijd gelijktijdig met de eerste manche van het BES kampioenschap gereden wordt, oogt het deelnemersveld weer indrukwekkend.
Even werd er gevreesd dat enkele belangrijke teams zouden kiezen om naar Monza te trekken voor de eerste race van de Blancpain Endurance Series, maar al bij al valt de opkomst reuze mee. Bij de favorieten ontbreekt enkel Black Falcon Mercedes dat prefereerde om met haar twee wagens naar Monza af te zakken. Bij Vita4One besloot men dan weer om slechts één wagen naar Italië te sturen en de tweede BMW Z4 in te schrijven voor de VLN race om alzo ervaring op te doen voor de komende 24 uren van de Nurburgring. Natuurlijk zal ook Team Schubert, de winnaar van de eerste manche aanwezig zijn met twee Z4’s voor Uwe Alzen/Nico Fabian en Dirk Adorf/Claudia Hürtgen/Dominik Schwager.

Met het afvallen van Team Black Falcon kan Mercedes enkel rekenen op de twee SLS GT3’s van Rowe Racing van Zehe/Rehfeld/Hartung en Jäger/Seyffarth/Roloff. Ook te duchten kandidaten voor de overwinning zijn de McLaren’s MP4-12C, die ditmaal met drie zijn. Naast de twee wagens van Dörr Motorsport is er nu ook een exemplaar voor Gemballa Racing dat Sascha Bert en Hendrik Vieth als rijders heeft. Mamerow zal dan weer zijn Audi R8 LMS laten debuteren voor Hahne/Mamerow/Jöns. Het merk met de ringen kan ook rekenen op de wagen van Phoenix Racing met Basseng/Fässler/Piccini aan het stuur.  Ook de Ford GT van Jürgen Alzen mag men rekenen tot de kanshebbers op de overwinning. Opvallend is ook de deelname van de Aston Martin Vantage van Young Driver AMR die met de gebroeders Stuck uit het ADAC GT komt.

Natuurlijk is er dan nog de horde Porsche’s  met als boegbeelden het Falken Motorsport exemplaar voor het top trio Dumbreck/Asch/Ordonez, alsook beide exemplaren van Manthey Racing voor Tandy/Lietz en Lieb/Krumbach. Verder brengen nog Pinta Racing (Heger/Illbruck), Timbuli Racing (Siedler/Seefried/Busch) en MSC Adenau e.V. im ADAC met ondermeer Patrick Huisman te duchten porsche’s op de baan. In totaal worden er meer dan 180 wagens aan de start verwacht voor opnieuw een spannende wedstrijd.


Foto: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 14 april 2012 om 00:13


Andere publicaties op Racingworld.be...