GT Open bereidt zich voor op een prachtig seizoen

Manthey Racing - 911 GT3-RSR Manthey Racing - 911 GT3-RSR
Niet alleen de Blancpain Endurance Series of het ADAC GT kunnen dit jaar pronken met een ongekend hoog kwalitatief en kwantitatief deelnemersveld, ook het GT Open kampioenschap bereidt zich voor op een topseizoen. Het van oorsprong Spaanse kampioenschap is bovendien één van de weinigen waar GT2 wagens nog toegelaten zijn en met succes. Was verleden jaar Ferrari nog heer en meester met zijn F458 GT2, dan kan het Italiaanse merk dit jaar sterke concurrentie verwachten van Porsche, Ford, McLaren en zelfs Lotus.
Vooral bij Porsche is men niet van plan om dit seizoen weer tot een walk over van Ferrari te laten evolueren. De Porsche fabriek zelve delegeert daarvoor twee van zijn beste teams uitgerust met de allernieuwste 911 GT3-RSR naar het kampioenschap, namelijk Manthey Racing en IMSA Performance Matmut. Bij het Duitse team vinden als rijders Nick Tandy en Marco Holzer terug, terwijl men bij IMSA rekent op Patrick Pilet en Raymond Narac. Beide teams zijn optimaal voorbereid en hebben er al een uitgebreide testsessie op het circuit van Francorchamps opzitten. Natuurlijk kan Porsche nog altijd rekenen op Autorlando Sport dat ook dit jaar een 997 GT3-R inzet voor Archie Hamilton en Marco Mapelli.

Tegenstand in GT2 moet verder komen van de ex RPM Ford GT van het Portugese Rodrive (Rui Lapa/Matheus Stumpf) alsook van de Lotus Evora GT2 van Lotus Guidici (Johnny Mowlem/Marcello Puglisi). Een andere nieuwkomer is de McLaren MP4-12C GT3, Lapidus Racing zet één exemplaar in voor Klaas Hummel en Adam Christodoulou.

Het is duidelijk dat men bij Ferrari de concurrentie zeer serieus neemt want ook daar komt men voor de dag met een ongeziene machtsontplooiing. Semi fabrieksteam AF Corse breidt zijn inspanning uit naar vier wagens - één  GT2 en drie GT3’s - en brengt GT1 piloot Toni Vilander in stelling om de Porsche dreiging de baas te kunnen. Vilander krijgt Frederico Leo naast zich op de GT2, terwijl de GT3’s bemand worden door Andrea Rizzoli/Stefano Bizarri , Claudio Sdanewitsch/Michele Rugolo en Martin Lanting/TBA. Scuderia Villorba Corse heeft dan weer ex Formule 1 piloot Andrea Montermini binnen gehaald om Juan Manuel Lopez Cochito bij te staan en Kessel Racing rekent opnieuw op het duo Raffaele Giammaria/Miguel Ramos. Het zal dus de moeite lonen om een kijkje te gaan nemen op het circuit van Francorchamps op 24 juni wanneer deze serie ons land aandoet. Het kampioenschap gaat dit weekend van start in Portugal op de omloop van Portimao.


Foto: GT-Open


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op donderdag 19 april 2012 om 00:02


Andere publicaties op Racingworld.be...