Endurance kortnieuws met Marc Gené, Christophe Tinseau, Signatech en de Deltawing

Audi R18 UltraAudi R18 Ultra
Voormalige Peugeot fabriekspiloot en Le Mans winnaar Marc Gené is de laatste aanvulling van het officiële Audi rijderscorps geworden. De Spanjaard werd door het merk met de vier ringen aangetrokken als reserve rijder voor de 24h du Mans. De ex-F1-piloot kan in Spa meteen al aan de slag daar Timo Bernhard nog steeds niet volledig gerecupereerd is van zijn zware klapper tijdens een testsessie op de omloop van Sebring midden maart. Gené zal plaatsnemen in de Audi R18 Ultra #3 naast Romain Dumas en Loïc Duval.
Christophe Tinseau vervoegt dan weer Mathias Beche en Pierre Thiriet op de TDS Racing Oreca 03. Met reeds tien deelnames aan de 24h du Mans brengt de snelle Fransman meteen een karrenvracht aan ervaring binnen bij TDS Racing dat voor het eerst zal deelnemen aan de mythische wedstrijd. De equipe bewees enkele weken terug alvast over de nodige competitiviteit te beschikken door de ELMS manche op Paul Ricard te winnen.

Verder raakte bekend dat Roman Rusinov de rijdersbezetting op de Signatech Oreca’s zal vervolledigen. De twee trio’s die de Oreca 03’s zullen besturen in Spa en Le Mans zijn de volgende: Mailleux/Tresson/Lombard en Ragues/Panciatici/Rusinov.
 
Tot slot vermelden we ook nog dat de onconventionele Nissan DeltaWing deze week voor het eerst op Europese bodem in actie kwam. Marino Franchitti en Nissan fabriekspiloot Michael Krumm gaven de proto de sporen op een nat Snetterton.

Foto: Audi


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24H du Mans op donderdag 19 april 2012 om 00:47


Andere publicaties op Racingworld.be...