24H of Zolder: Eerste 20 aanmeldingen zijn al binnen

In 2012 een goed gevuld startveld?In 2012 een goed gevuld startveld?
Naar aanleiding van het eerste grote raceweekend op Circuit Zolder werd vandaag een eerste stand van zaken voor de 24 Hours of Zolder meegedeeld. De organisatie is vastberaden om het tij te keren dit jaar en wil voor 34ste editie alvast meer deelnemers aantrekken dan de voorbije 3 jaren. Voor dit jaar stelde men Jacky Andrzejewski aan als 'team scout' met de opdracht om actief op zoek te gaan naar geïnteresseerde teams. Voorlopig zouden er al zo'n 20 geïnteresseerden zijn voor de etmaalrace begin september.
Algemeen directeur Thierry Deflandre : “Zoals bij aanvang van het jaar bevestigd, zal het een race worden die voor geen enkel kampioenschap telt, maar waarvoor resoluut gekozen wordt voor nationale én internationale deelnemers uit diverse competities, tot en met clubraces. Ik kan vandaag niet anders dan Jacky Andrzejewski feliciteren met het resultaat dat we vandaag kunnen voorleggen. Nu al zijn 20 wagens in optie geplaatst voor onze 24 Hours, en niet van de minste. ”
 
Jacky Andrzejewski: “De voorbije maanden heb ik inderdaad intensief contact gehad met teameigenaars en piloten, in binnen- en buitenland. Ik ben best blij met die eerste 20 aanmeldingen, waarvan meerdere nu al aan alle formaliteiten voldoen om definitief aangemeld te zijn. Dat er nog een hoop onderhandelingen moeten gebeuren, en afspraken moeten gemaakt worden tussen piloten en teams, ligt voor de hand, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat deze lijst nog maar het begin is. Een mooi begin, trouwens. Mogelijk zal een wagen of de pilotensamenstelling wijzigen in de loop van de komende weken en maanden, maar dat is eigen aan dit type van activiteiten, hé?
 
Op de ons meegedeelde lijst vinden we voorlopig dus 20 wagens terug waaronder alvast enkele interessante bolides. Voor Jacky Andrzejewski stopt de zoektocht hier niet naar eigen zeggen en de volgende maanden zal hij nog bijkomende piloten en teams uit Belgian Racing Car Championship, Supercar Challenge, Britcar, Group 24-Special “Touring & GT Cars”, VLN, Silhouette, GT1, GT2, GT3 en GT4, BGDC, etc contacteren. Het is uiteraard nog maar april en vanzelfsprekend zal er nog wel één en ander veranderen.
 
 
TeamAantalWagenPiloot
Belgian Audi Club1Audi R8 WRTTBA
Yokohama Team Skylimit2Porsche 996 CupJo Lammens
JR Motorsport1BMW M3 SilhouetteSteve Van Bellingen
BMW Clubsport Trophy2BMW 325i 
Fred Bouvy1Renault Mégane (?)Fred Bouvy
DVB Racing2o.a. ViperTBA
First Motorsport1Porsche 997 SupercupFrank Beliën
Team VDS1BMW Z4Maxime Martin
Speedlover1Porsche 997 SupercupTBA
Belgium Racing1Porsche 997 SupercupTBA
Race Art (NL)1CorvetteTBA
JR Racing (NL)1BMW M3 SilhouetteTBA
Mad & Daring (ex-Selleslagh)1CorvetteTBA
Power Motorsports1BMW M3 SilhouetteTBA
European Formula Racing1BMW M3 V8Pampel - Devreker
Moritz Racing1MarcosTBA


Foto: Marnik Mouchaers


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Nationaal op zondag 22 april 2012 om 13:03


Andere publicaties op Racingworld.be...