Zolder: Zege voor AF Corse Ferrari van Perez en Ciro in verraderlijke race 2

AF Corse - Ferrari 458 ItaliaAF Corse - Ferrari 458 Italia
Hevige stortbuien bij de start en op het einde van de race waren bepalend voor het wedstrijdverloop van de tweede race van het FIA GT3 kampioenschap. Moest eerst de start uitgesteld worden dan was het de bandenkeuze in het tweede deel van de wedstrijd die beslissend was. De Saintéloc Audi #15 was de snelste op de natte baan en gokte op verse regen voor het einde van de race en bleef op regenbanden staan na de pitstop. Die regen kwam, maar te laat voor de Audi, de wagens die op slicks reden hadden een te grote voorsprong uitgebouwd op de opdrogende baan. De overwinning ging zo naar de AF Corse Ferrari van Ardagna Perez en Ciro.
De hevige stortbui barstte los op het ogenblik dat de wagens hun formatieronde aan het afwerken waren met als gevolg dat de start werd uitgesteld om de teams de gelegenheid te geven om regenbanden te monteren. Tien minuten later sprongen de lichten op groen terwijl de regen nog met bakken uit de hemel viel. In de eerste linkse maken de Lamborghini #11 en de Portugese Audi een simultane pirouette terwijl de Ferrari #51 even verder ook rond gaat. In de regen leken de Mercedessen het moeilijk te hebben en de wagens zakten weg in het klassement. De Saintéloc Audi’s voelden zich daarentegen thuis op de natte baan en ze namen dan ook de eerste twee plaatsen in. Echter de #16 ging niet veel later rond in de eerste linkse en viel bijgevolg terug naar de zesde plaats.
 
Bij het opengaan van de pitwindow was de baan al grotendeels opgedroogd zodat alle wagens kozen voor slicks, de leidende Audi bleef echter op regenrubber staan. Bij Saintéloc had men de donkere wolken aan de horizon opgemerkt en gokte men op een snelle terugkeer van de regen. De regen liet echter op zich wachten en de Audi was 10 seconden per ronde trager dan de achtervolgers. Eerst de Ferrari #50 en daarna de Lamborghini #11 en de Mercedes #1 gingen aan de blauwe Audi voorbij. De regen kwam er, op vijf minuten van het einde van de race, maar dan was het al te laat voor de Audi die al een grote achterstand had opgelopen. De Ferrari van Ardagna Perez/Ciro won de race voor de Lamborghini van Proczyk/Mengesdorf en de Mercedes van Baumann/Buhk.


Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op zondag 22 april 2012 om 13:29


Andere publicaties op Racingworld.be...