NEC Formule Renault: Stoffel Vandoorne behaalt tweede overwinning

Na de race op zaterdag waar Vandoorne zijn eerste overwinning in de Formule Renault behaalde, stonden er zondag nog twee races in Hockenheim op het programma. Bij de tweede race ging het mis, Vandoorne slipte in de eerste bocht en was op achtervolgen aangewezen maar bij de derde race maakte de Belg geen fouten en reed voor de tweede maal als overwinnaar over de streep.
Zondagmorgen zetten de wagens zich klaar voor de tweede race met andermaal Stoffel Vandoorne op de pole. Jake Dennis nam bij de start echter de kop maar na twee ronden botsten enkele wagens op elkaar waarop de safety-car uitreed. Bij de herstart behield Jake Dennis de leiding en hij reed naar de overwinning voor Andrea Pizzitola en Josh Hill. Vandoorne was al in het begin van de wedstrijd om zijn as gegaan en moest achteraan het veld aansluiten, meer dan een negentiende plaats zat er niet meer in.

Bij de derde race werden de startplaatsen vooraan bepaald door de uitslag van race 1, de top zes startte vooraan maar in omgekeerde volgorde. Vandoorne vertrok dus als zesde maar rukte na twee ronden al op naar de derde plaats. Toen begon het heftig te regenen en de race werd stil gelegd. Op regenbanden werd er herstart en in deze moeilijke omstandigheden kwam Vandoorne al snel aan de leiding. Hij won ook deze race voor Jake Dennis en Andrea Pizzitola. Dennis neemt de leiding in het kampioenschap. Voor Stoffel Vandoorne begint op 5 mei het echte werk met de eerste manche van de Eurocup op Motorland Aragon. De Belg heeft van de Eurocup titel zijn hoofddoel voor dit jaar gemaakt en betwist slechts enkele manches van het NEC kampioenschap en hij beseft goed dat in de Eurocup de tegenstand nog zwaarder zal zijn.  De races op Hockenheim lieten echter merken dat Vandoorne de vorm te pakken heeft en al helemaal thuis is bij zijn nieuw team.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 23 april 2012 om 22:40


Andere publicaties op Racingworld.be...