Supercar Challenge: Belgen rijden zich in de kijker

DVB Racing - Dodge Viper GTS-R GT1DVB Racing - Dodge Viper GTS-R GT1
Zondag vonden ook de tweede races plaats van de SuperGT/GT- en Supersport/Sport divisies van de Supercar Challenge. In de GT klasse, een race die gewonnen werd door de oude Corvette C5-R GT1 zagen we een mooie race van de gebroeders Thiers, van de oude Viper van Lumbeeck/Moonens alsook van Werner van Herck. Bij de Sports race was de best geklasseerde Belg Jimmy Adriaenssens op de achtste plaats.
Van Herck Racing - Mazda 3Van Herck Racing - Mazda 3
De race van de SuperGT/GT divisie startte onder de zon, maar werd halverwege geteisterd door de zoveelste regenvlaag. Grootste slachtoffer bij onze landgenoten werden Frank en Hans Thiers, op dat ogenblik tweede, die zich vergisten in bandenkeuze en zo terugzakten naar de zevende plaats. Niettemin een mooi resultaat voor de Ferrari F430 GT3. In het klassement werden zij echter voorafgegaan door de DVB Viper GTS-R van Lumbeeck en Moonens, die vijfde werden. Ook Werner van Herck zette na zaterdag ook nu weer een prachtig resultaat neer met een tweede opeenvolgend podium in de GT klasse. Na de derde plaats eerder werd het nu de tweede plaats, gepaard gaande met een elfde plaats algemeen voor menig zware GT wagen. Jerry de Weerdt kende problemen en eindigde negentiende met de Viper GT3. Ook problemen waren er voor Vanbellingen/Redant , de laatste mispakte zich in de regen, met als gevolg een tweeëntwintigste plaats. Na pech gisteren werd deze race opnieuw een afknapper voor het duo Longin/Lamot, deze laatste zette de Ferrari F430 GT2 al snel aan de kant met technische problemen en zij werden daarmee de enige opgevers bij de Super GT’s! Nadat Peter Versluis, op de gisteren nog zegevierende Ferrari F458, en Alex van ’t Hoff (Corvette C6.R GT1) mekaar aanreden en zo de zege in rook zagen opgaan, was het de oude Corvette C5-R van Nol Köhler en Ardi van der Hoek die als eerste onder de geblokte vlag doorging. Zij gingen de Viper van Robert de Graaff en Philippe Ribbens en de Praga van Leonard Hrobārek-Simon Wagner vooraf.

Traxx Racing Team - Seat Leon SupercopaTraxx Racing Team - Seat Leon Supercopa
De race van de Supersport/Sport divisie werd gewonnen door de jonge Peter hoevenaars (BMW 132i) die optimaal profiteerde van de misstappen van zijn rivalen. De gebroeders Monster (Seat Leon) en Daan Meijer (Porsche 996) vergezelden hem op het podium. Jimmy Adriaenssens eindigde achtste met een Seat Leon van Spork Racing. Verder in het klassement vinden we nog Belgen op de veertiende (Chris Voet-Bart van den Broeck), vijftiende (Wim De Graef-Kris van Kelst) en tweeëntwintigste  (Jonas De Kimpe-Vincent van Paemel) terug, allen op een Seat Leon. Luc de Cock kende weer problemen met zijn Lotus een strandde op de zesentwintigste plaats, terwijl  Geoffrey Vankets met zijn mooie zwart-groene Seat het klassement afsloot na in de eerste ronde vast te komen zitten in het grind. Ook in deze race zag Longin de eindmeet niet, de Saker die hij deelde met Wim Meulders gaf op.

Foto's: Marnik Mouchaers

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in SCC op maandag 23 april 2012 om 00:23