VLN: Marc VDS Racing en WRT naar laatste repetitie voor de 24u van de Nürburgring

Marc VDS Racing - BMW Z4Marc VDS Racing - BMW Z4
Dit weekend vindt de derde manche van het VLN kampioenschap plaats op het mythische circuit van de Nürburgring. Het is tevens de laatste gelegenheid om in raceomstandigheden het circuit te verkennen alvorens de grote rendez-vous van het jaar er plaats vindt , de 24 uren van de Nurburgring. Menig team dat aan de 24 uren wil deelnemen, waaronder ook het Belgische Marc VDS Racing en WRT, heeft dus van de gelegenheid gebruik gemaakt om zich in te schrijven voor de 4 uren durende race van dit weekend. Een gevolg daarvan is dat er 219 inschrijvingen binnenstroomden bij de organisatoren.
Marc VDS Racing, dat een nevenprogramma zocht naast zijn engagement in de Blancpain Endurance Series, koos ervoor om dit jaar voor de eerste maal deel te nemen aan de 24 uren van de Nürburgring. Om deze race optimaal voor te bereiden zet het team dit weekend één BMW Z4 GT3 in bij de derde race van het VLN kampioenschap. De wagen zal evenals in de BES bestuurd worden door het trio Bas Leinders, Maxime Martin en Markus Palttala. Het team hoopt zo nuttige informatie te bekomen voor het afstellen van d wagen voor de etmaalrace. De tegenstand zal echter niet min zijn.

Die tegenstand komt er vooreerst van de andere BMW Z4’s van Team Schubert en Vita4One. Beide Duitse teams kunnen al berusten op een grondige kennis van het Eifel circuit en zetten bovendien ieder dan nog twee wagens in. Natuurlijk is er ook Porsche dat met Manthey Moskovskaya de laatste race wist te winnen en naast dit team kan rekenen op Timbuli Racing, Haribo Racing en Frikadelli Racing. Een minpunt bij Porsche is dat het Manthey Racing team dit weekend afwezig is daar de wagens ingezet worden in de Open GT race in Portimao.

Audi kon dit jaar nog niet echt meespelen voor de overwinning maar dat zou ditmaal wel eens anders kunnen zijn. Met Phoenix Racing (2), Mamerow Racing (1), Raeder Motorsport (1), Race Experience (1) en ook WRT (1) brengt het merk met de ringen niet minder dan zes competitieve wagens op de baan. Bij WRT, dat eveneens voor de eerste maal afzakt naar een VLN race, komen Edward Sandström, Oliver Jarvis, Andrea Piccini en Allan Simonsen in actie. Met Black Falcon, Team Heico en Rowe racing, ook ieder met twee wagens, is zeker ook Mercedes niet kansloos voor de overwinning.

Uitkijken wordt het naar de prestaties van nieuwere, doch al zeer competitieve wagens zoals de McLaren MP4-12C of de Aston Martin Vantage. McLaren wordt vertegenwoordigd door Gemballa Racing, met Nick Heidfeld als piloot en Dörr Motorsport. Young Driver AMR brengt twee nieuwe Vantage GT3 wagens mee alsook de fabriekspiloten Darren Turner en Stefan Mücke. Bij Aston Martin zal er ook weer veel aandacht zijn voor de spectaculaire Zagato. Verrassend is ook de deelname van GM piloten Jan Magnussen en Tommy Milner met en Corvette die Haribo Racing inzet naast zijn Porsche. En dan zijn er nog de exoten zoals de Ferrari  P4/5 Competizione of de Lexus LF-A.

Uitgekeken wordt er ook naar het nevenprogramma waar bij de DTM revival oude DTM wagens uit de vorige eeuw, zoals de BMW M3, Opel Omega of Mercedes 190 op het circuit te bewonderen zijn.


Deelnemers SP9 (GT3) klasse:

Audi R8 LMS - Speedhunters.com Team WRT
Audi R8 LMS - Audi Sport Team Phoenix
Audi R8 LMS - Audi Sport Team Phoenix
Audi R8 LMS - Audi race experience
Audi R8 LMS - Audi race experience
Audi R8 LMS - MAMEROW Racing
Audi R8 LMS - Reader Motorsport

Mercedes-Benz SLS AMG GT3 - Hankook-Team Heico
Mercedes-Benz SLS AMG GT3 - Hankook-Team Heico
Mercedes-Benz SLS AMG GT3 - ROWE RACING
Mercedes-Benz SLS AMG GT3 - ROWE RACING
Mercedes-Benz SLS AMG GT3 - Black Falcon
Mercedes-Benz SLS AMG GT3 - Black Falcon
 
BMW Z4 - MARC VDS RACING TEAM
BMW Z4 - BMW Team Vita4One
BMW Z4 - BMW Team Vita4One
BMW Z4 - BMW Team Schübert
BMW Z4 - BMW Team Schübert
 
Porsche 911 GT3 R - MSC Adenau e.V. im ADAC
Porsche 911 GT3 R - Haribo Racing Team
Porsche 911 GT3 R - Manthey Racing
Porsche 911 GT3 R - Timbuli Racing
 
McLaren MP4 GT3 - Gemballa Racing
McLaren MP4 GT3 - Dörr Motorsport GmbH
 
Aston Martin Vantage GT3 - Young Driver AMR
Aston Martin Vantage GT3 - Young Driver AMR
 
Chevrolet Corvette - Haribo Racing Team
 

Foto's: Vincent Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 27 april 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...