DVB Racing op verschillende fronten actief in 2012

DVB RACING is sterk aan het seizoen 2012 begonnen. Nadat Wim Lumbeeck in Monza in zijn Chrysler Viper GTS-R al de pole pakte tijdens de eerste manche van de Blancpain Revival Series, reed de Antwerpenaar, samen met Werner Moonens, naar een knappe negende en vijfde positie in de openingswedstrijden van de Supercar Challenge op Circuit Zolder. Dat is echter nog maar het begin van een lang seizoen voor het team uit Willebroek dat zich steeds meer als één van de sterkhouders in de Belgische circuitracerij opwerpt.
Het winterseizoen was voor de Belgische autosport niet makkelijk. Na het verdwijnen van de oudgedienden Belcar en BTCS, duurde het ettelijke maanden alvorens het nieuwe kampioenschap, de BRCC, het levenslicht zag en dus zochten heel wat teams en rijders ook andere opties.

“De situatie was verre van ideaal en wij zochten en vonden ons heil in diverse andere series en kampioenschappen, zonder evenwel de eigen, nationale autosport te vergeten”, aldus DVB RACING-teammanager Frank Thuriaux. “We hebben een aantal wagens tot onze beschikking die perfect in het BRCC passen, maar evenzeer in de Supercar Challenge, de Blancpain Endurance Series of de 24-uursraces van Spa en Zolder.”

In de Supercar Challenge zet DVB RACING uiteraard de Chrysler Viper GTS-R in, naast, vanaf Zandvoort, ook de Lamborghini Gallardo voor Danny De Laet. “In die Viper zien we de komende wedstrijden overigens de Nederlandse cabaretier en presentator Rob Kamphues, iemand die in zijn land enorm veel bekendheid geniet. Hij zal er samen met Wim Lumbeeck aan de slag gaan, terwijl normalerwijze Werner Moonens in de Belgische races Wim's compagnon zal zijn”, gaat Thuriaux verder.

“Daarnaast bieden wij ook mogelijkheden in de divisie Supersport, met onze BMW M3 GT4. Iedereen heeft tijdens de openingsmanches in Zolder gezien dat de M4 GT4 een te duchten wapen is, waarmee je vooraan kan eindigen in de algemene uitslag”, aldus Frank. “We kennen de Duitse wagen door en door en weten dat er voldoende potentieel in huis is, zeker voor een snelle rijder, om met de wagen in de voorste gelederen post te vatten.”

Naast de BMW zorgt DVB ook voor de inzet van de Studio 42 / DVB RACING Ginetta G50 GT4 van de Brit Richard Freans. “Met een 13de plek op zondag, op een fractie van de top 10, heeft Freans voor zijn eerste kennismaking met Circuit Zolder een prima resultaat neergezet.”

DVB Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 26 april 2012 om 18:51


Andere publicaties op Racingworld.be...