Slovakije: Seat dubbel bij race 1 - Chevrolet herpakt zich in race 2

Podium te Slovakije na race 2Podium te Slovakije na race 2
Geen Chevrolet die als eerste onder de geblokte vlag komt, we zijn het niet meer gewend. Maar toch was het de Italiaan Gabriele Tarquini die op de Slovakia Ring zijn Seat naar de eerste plaats reed in race 1. De beste Chevrolet, die van Alain Menu, zou pas als derde eindigen, want Dudukalo zorgde voor een Seat dubbel door tweede te eindigen achter zijn Italiaanse teamgenoot. Chevrolet herpakte zich bij de tweede race en behaalde met Huff voor Muller de dubbel. Na de opgave van Menu, pakte Tarquini derde plaats nadat hij het de beide Chevrolet rijders nog knap lastig maakte.
Michelisz ging als leider de eerste bocht in, alhoewel Tarquini fel kwam opzetten na een perfecte start waarbij hij teamgenoot  Dudukalo wist te verschalken. Tarquini bleef aandringen en deelde Michelisz een tik uit, de BMW zwenkte uit en beide achtervolgende Seat’s konden hem voorbij gaan. Maar nog was het niet voorbij voor Michelisz, ditmaal werd hij aangetikt door een opzettende Muller, draaide om zijn as en kon pas als negende terug aanpikken. De Hongaar zou uiteindelijk als zesde finishen. Yvan Muller werd voor zijn actie bestraft met een drive through en zou buiten de punten eindigen. Het was trouwens een pechrace voor Chevrolet want ook Huff geraakte betrokken bij een aanrijding. De Brit ging tezamen met Monteiro en Nash de baan af en moest zijn wagen met schade in de pit parkeren. Ook voor Nash en Monteiro betekende dit incident het einde van hun race. De enige Chevrolet die wel de eindmeet haalde, was deze van Alain Menu op de derde plaats, de Zwitser kon de twee Lukoil Seat’s echter nooit bedreigen. Normaal was de derde plaats voor Oriola maar de Spanjaard liep een lekke band op en verloor alle voordeel van een mooie race. De BMW’s van Cerqui en D’Aste pakten de vierde en vijfde plaats. Tom Coronel startte slechts als dertiende en eindigde als achtste maar na de race kreeg de Nederlander 30 seconden straftijd voor een incident met Engstler en zakt zo terug naar de vijftiende plaats.

Uitslag race 1:

1. Gabriele Tarquini (ITA), SEAT Leon
2. Aleksei Dudukalo (Rus), SEAT Leon +2.489
3. Alain Menu (CHE), Chevrolet Cruze +4.194
4. Alberto Cerqui (ITA), BMW 320 TC +6.992
5. Stefano D'Aste (ITA), BMW 320 TC +7.978
6. Norbert Michelisz (Hon), BMW 320 TC +9.943
7. Darryl O'Young (Chi), SEAT Leon +11.164
8. Tom Coronel (NLD) BMW 320 TC +11.395
9. Tom Boardman (GBR) SEAT Leon TDi +20.643
10. Gabor Weber (Hon), BMW 320 TC +20.961

De tweede race werd dan toch door een Chevrolet gewonnen. Rob Huff, als vierde gestart, kwam al snel aan de leiding en behield deze tot het einde van de race. D’Aste startte van op de pole, maar moest de leiding al in de eerste ronde afstaan. Al snel kregen we het vertrouwde beeld van drie Cruze’s die aan de leiding reden, maar Tarquini vond aansluiting en passeerde Menu. De Zwitser moest even later ook Coronel voorbij laten en het was duidelijk dat de Chevrolet problemen had en parkeerde zijn Cruze langs de kant van de baan. Huff en Muller vochten ondertussen voor de leiding en Tarquini profiteerde van het duel om aansluiting bij de beide Chevrolet’s te vinden. De Italiaan probeerde op het einde Muller nog te verschalken, beide wagens raakten elkaar zelfs, maar de Fransman kan de tweede positie behouden. Coronel pakte een mooie vierde plaats nadat hij op het einde Oriola en Michelisz nog moest afhouden.

Uitslag race 2:

1. Rob Huff (GBr), Chevrolet Cruze 1.6T
2. Yvan Muller (Fra), Chevrolet Cruze 1.6T +2,029
3. Gabriele Tarquini (Ita), SEAT Leon  +2,555
4. Tom Coronel (Ned), BMW 320 TC +8,859
5. Pepe Oriola (Spa), SEAT Leon  +9,352
6. Norbert Michelisz (Hon), BMW 320 TC +9,553
7. Mehdi Bennani (Mar), BMW 320 TC +11,675
8. Alberto Cerqui (Ita), BMW 320 TC +12,773
9. Darryl O’Young (Chin), Seat Leon  +14,161
10. Tom Chilton (GBr), Ford Focus +20,847

Foto: Chevrolet


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in WTCC op zondag 29 april 2012 om 22:47


Andere publicaties op Racingworld.be...