GT Open: Porsche bezet in Portimao volledig podium in race 2

Marco Holzer/Nick Tandy - Manthey RacingMarco Holzer/Nick Tandy - Manthey Racing
Porsche gaf het gisteren al aan met een overwinning van de Manthey wagen in race 1, het Duitse merk heeft zijn zinnen op de titel gezet. Vandaag was de nederlaag voor Ferrari nog groter, Porsche bezette de drie eerste plaatsen en won zowel in GT2 als GT3. De overwinning ging opnieuw naar de Manthey 997 GT3 RSR van Holzer/Tandy voor de identieke IMSA Matmut wagen van Pilet/Narac. Ondanks de overmacht in aantal zal men bij Ferrari moeten reageren wil men de titel te behouden.
Race twee kende een ongewone eerste startlijn, Malucelli op de Vantage GT2 deelde de eerste rij met de Gallardo GT3 van Peter Kox. Kox was als snelste weg met in zijn spoor de Aston Martin en de tweede Lamborghini van Pereira. Deze laatste ging al snel de Aston Martin voorbij en zo kregen we twee Gallardo’s op kop. Nick Tandy volgde op de vierde plaats met de Manthey Porsche. Na drie ronden race begon het te regenen en verschillende wagens kwamen binnen om regenbanden te halen. De natte baan zorgde voor verscheidene incidenten en na zes ronden zakte de leidende Lamborghini plots wat terug en gingen de Porsche’s van Tandy en Mapelli aan de Italiaanse wagen voorbij.

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 RSRManthey Racing - Porsche 911 GT3 RSR
Na de pitstops vonden we echter terug de Lamborghini aan de leiding, nu met Pronk aan het stuur. Echter niet voor lang, want de Manthey Porsche en ook de IMSA Porsche stormden er voorbij. Pronk zou steeds meer terrein verliezen en uiteindelijk als zevende eindigen achter de tweede Gallardo van Ramos/da Cunha. Beide Porsche GT2’s reden op een mooie dubbel af, terwijl de AutOrlando GT3 Porsche van Mapelli/Hamilton de derde plaats pakte en alzo ook de overwinning in de GTS klasse. Bij Ferrari had men het alweer moeilijk met de wisselende weersomstandigheden en verschillende teams verslikten zich in de bandenkeuze. Bij Manthey hield men vast aan slicks, ook al was de baan op bepaalde plaatsen behoorlijk nat, maar het bleek de juist keuze te zijn. De beste Ferrari was uiteindelijk de AF Corse GT3 van Bizzarri/Cadei op de vierde plaats. De Aston Martin Vantage van Barba/Malucelli sloot de top vijf af.

Foto's: Porsche AG


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 29 april 2012 om 23:59


Andere publicaties op Racingworld.be...