GT Tour: Lédenon: Beurt aan Porsche in race 2

Pro-GT by Almeras - Porsche 997 GT3 RPro-GT by Almeras - Porsche 997 GT3 R
Nadat het zaterdag de bal missloeg, heeft het Pro-GT by Almeras zich zondag goed herpakt. Het team dat verleden jaar de titel pakte, behaalde in race 2 de overwinning met de tandem Laurent Pasquali en Franck Perera. Sébastien Loeb Racing behaalde zijn eerste podium met de tweede plaats van Vannelet en Gabillon. Team Sofrev-ASP plaatste ook ditmaal één van zijn Ferrari's op het podium, Debard en Panis werden derde.
Vertrekkende van op de pole voerde Olivier Panis (Ferrari) het veld aan bij de start voor Beltoise (Porsche) en Badey (Ferrari). De ART McLaren was de eerste wagen die de strijd moest staken met versnellingsbak problemen en dat al in de zevende ronde. Ook de tweede in het klassement, Beltoise, komt de pits binnen met problemen. Dino Lunardi (Audi), die aan een remonte begonnen was, ging eerst rond op een oliespoor alvorens in aanraking te komen met één van de Sport Garage Ferrari’s en moest zich tevreden stellen met de negende plaats. Bij het opengaan van de pitwindow monopoliseerden de Sofrev Ferrari’s de drie eerste plaatsen.

Dankzij een kortere handicaptijd wegens het zwak resultaat bij race 1 kwam de Porsche van Pasquali na het pitten aan de leiding met drie Ferrari’s op zijn hielen. Maar de ster van het laatste deel van de wedstrijd was Gilles Vannelet, zevende na de pitstops remonteerde de Mercedes de ene deelnemer na de andere om op 10 minuten van het einde als tweede door te komen. De voorsprong van de Porsche was echter te groot en Pasquali/Perera wonnen voor Vannelet/Gabillon. Team Sofrev-ASP behaalde weer een mooi groepsresultaat met de derde, vierde en zesde plaats.  Panis/Debard, gisteren tweede en vandaag derde nemen bovendien de leiding in het kampioenshap. De Audi van Ortelli en Hallyday kwamen na een regelmatige wedstrijd als vijfde over de streep.

Foto: GT Tour


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op maandag 30 april 2012 om 00:00


Andere publicaties op Racingworld.be...