Toyota gaat opnieuw testen met TS030 Hybrid

Toyota TS030 HybridToyota TS030 Hybrid
Nadat de nagelnieuwe Toyota TS030 Hybrid zwaar crashte tijdens een testsessie in Paul-Ricard, moest de Japanse constructeur verstek geven voor de FIA WEC meeting te Spa-Francorchamps, zeg maar de generale repetitie voor Le Mans 2012. Toyota komt nu, luttele dagen voor de start van de 6 Hours of Spa, echter naar buiten met de melding dat het komende vrijdag opnieuw aan de slag zal gaan met de hybride-proto. Locatie van dienst is wederom een omloop in Frankrijk, ditmaal het circuit te Magny-Cours.
Bij het ongeval op 4 april raakte, volgens Toyota, een monocoque van de TS030 Hybrid dermate beschadigd dat het niet verantwoord was om er nog verder mee te testen. De Japanse constructeur heeft naar eigen zeggen echter het ontwikkelingswerk aan een tweede chassis versneld en zal exact een maand na de crash, op 4 mei, het testen hernemen. De testsessie zelf zal slechts één dag in beslag nemen en dienen om na te gaan of alles op de wagen goed functioneert.

Toyota zal overigens nog een derde chassis moeten klaarstomen, gezien men met twee bolides wil deelnemen aan de etmaalrace aan de Sarthe.

Foto: Toyota Motorsport GmbH


   Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WEC
op maandag 30 april 2012 om 17:49


Andere publicaties op Racingworld.be...