Formule kortnieuws met Formule 3 en GP3

Kortnieuws uit de eenzitterij met de Europese F3, de F3 Open en de GP3.
  • Op het circuit van Hockenheim is het herrezen Europees Formule 3 kampioenschap op gang geschoten. De meeste races vallen samen met manches van de F3 Euro Series die in het kader van de DTM races verreden worden op twee na, zijnde één in Pau en één op Spa in het voorprogramma van de 24 uren. Na het terugtrekken van Signature-VW, het team waar Vanthoor verleden jaar nog voor uitkwam, zijn de door Mercedes aangedreven teams Prema Powerteam en Mücke Motorsport de favorieten voor het titelgevecht. VW kan echter nog rekenen op Carlin dat de overstap maakt van het Brits F3. Daniel Juncadella (Prema Powerteam) de vice-kampioen F3 Euro Series 2011, doet er nog een jaartje F3 bij en maakte onmiddellijk zijn favorietenrol waar door twee van de drie races op het circuit van Hockenheim te winnen. De derde race ging naar de Italiaanse Zwitser Rafaelle Marciello, die lid is van de Ferrari Driver Academy en vorig jaar actief was in het Italiaanse F3. Revelatie was de Spaanse rijder Carlos Sainz Jr. (Carlin),die tweemaal op het podium eindigde met twee tweede plaatsen na ook tweemaal van op de pole te zijn gestart. Juncadella voert het kampioenschap aan voor Sainz en Rosenqvist.
  • Geen Belgen meer in de F3 Euro Series maar nog wel in de F3 Open. Daar begint Sam Dejonghe aan zijn tweede seizoen met het Britse West-Tec. Na een vicekampioen titel in de B-klasse promoveert de Antwerpenaar naar de hoogste klasse met de titel als ambitie. De eerste manche op het circuit van Portimao leverde nog niet het gewenste resultaat met een derde plaats en een opgave in de twee races.
  • Wij maakten op onze site al melding dat de jonge Belg John Wartique deze winter de kans kreeg om een GP3 wagen van het Atech CRS team te testen. Ondanks zijn weinige ervaring in de autosport, na karting gereden te hebben reed hij enkele wedstrijden in de Peugeot en Clio Cup, maakte Wartique toch indruk op zij team. Voldoende alleszins opdat het team hem nu een zitje aanbiedt voor het eerste GP3 raceweekend op het circuit van Barcelona in het voorprogramma van de GP van Spanje. Hopelijk kan Wartique bevestigen zodat hij het seizoen kan verder zetten in deze competitieve formule klasse.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op woensdag 02 mei 2012 om 07:03


Andere publicaties op Racingworld.be...