BRCC kortnieuws: Inschrijving Abarth en Michelin award

Neri Compétition - Abarth 695 Assetto CorseNeri Compétition - Abarth 695 Assetto Corse
Steeds meer details raken bekend over het nieuwe Belgian Racing Car Championship, het nieuwe circuitkampioenschap dat georganiseerd wordt door Kronos Events. Neri Compétition, het team dat in het verleden mee achter de inschrijving van de Volvo S60 Silhouet zat, engageert zich om een Abarth 695 te ontwikkelen. Daarnaast maakte de promotor bekend dat het een Michelin Award gaat uitreiken aan een rijder of team die zich gedurende het seizoen in de kijker rijdt.
Neri Compétition maakte in het verleden reeds furore in de Belgian Touring Car Series met de preparatie van de Volvo S60 in de S1-klasse. Nu willen de troepen van Thomas Neri zich toeleggen op een nieuw project met de Abarth 695 Assetto Corse. De kleine Italiaanse sportwagen zal voorzien worden van een 1.4 liter turbo welke goed 200 pk moet leveren. Dankzij een gewicht van minder dan 1000 km moet de bolide volgens Neri een uitstekend wapen zijn in het nieuwe BRCC. "Je kan de wagen zowel huren of kopen. In dat laatste geval verzorgen wij het onderhoud op en naast het circuit", licht Thomas Neri nog toe.

Volgens Kronos moet in 2012 de Michelin award naar een rijder of team gaan die "gedurende één van de zes meetings van het BRCC voor een uitzonderlijke prestatie weet te zorgen." Een onafhankelijke jury, met vertegenwoordigers van baancommissarissen, standcommissarissen, journalisten et cetera, zal uiteindelijk beslissen wie de eer te beurt valt. "Autosport is een teamsport en omdat we weten dat resultaten vaak afhangen van de arbeid van de mecaniciens, staat het de jury vrij om bepaalde krachttoeren van het team, van de werkers in de schaduw, te belonen met de Michelin Award", aldus Marc Van Dalen. "Op die manier betrekken we de talrijke vrijwilligers die voor elk weekend paraat tekenen op onze circuits. Ook zij werken in de schaduw, en zij hebben als geen ander een goed zicht op het verloop  van de races. Bovendien mogen zij ook eens in het zonnetje worden geplaatst, vonden wij", geeft Jean-Pierre Mondron nog aan.

Foto: Neri Compétition


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Nationaal
op woensdag 02 mei 2012 om 12:06


Andere publicaties op Racingworld.be...