ADAC GT: Maxime Martin en Nico Verdonck dit weekend in actie op Zandvoort

Dit weekend wordt op het circuit van Zandvoort de tweede manche van het Duitse ADAC GT kampioenschap verreden een competitie aangevoerd door onze landgenoot Maxime Martin. Martin zal evenals bij de eerste races in het 44 wagens tellende peloton het gezelschap krijgen van Nico Verdonck die opnieuw uitkomt voor Lambda Performance. De ADAC GT race wordt ondermeer omkaderd door twee races van de Supercar Challenge waar opnieuw verscheidene Belgen aan de start verschijnen.
Na zijn overwinning samen met Dino Lunardi in één van de twee races van het openingsweekend voert de Alpina B6 van onze landgenoot het klassement aan. Maxime Martin zal er alles aan doen om de leiding op Nederlandse bodem te behouden en desnoods nog een overwinning toe te voegen aan zijn palmares. Het zal echter moeilijk worden want wegens de goede prestaties in de vorige races zal de Alpina extra penalty gewicht moeten meesleuren en dus minder competitief voor de dag komen.  Ook Nico Verdonck is er weer bij, hij zal opnieuw de Ford GT van Lambda Performance besturen samen met Jessie Krohn. Na de bemoedigende prestatie op het circuit van Oschersleben waar een vierdeplaats werd behaald hopen beide rijders dit resultaat te verbeteren. De Ford onderging enkele tests waarbij de prestaties gunstig evolueerden. Onze Noorderburen hebben met Christiaan Frankenhout (Mercedes), Patrick Huisman (McLaren), Jeroen den  Boer samen met Simon Knap (BMW) en Jeroen Bleekemolen (Porsche) niet minder dan vijf landgenoten aan de start.

In het nevenprogramma worden ook twee races voor de Supercar Challenge betwist, zij het alleen voor de Super GT en GT klasses. Hierbij zullen we weer enkele landgenoten aan de start zien. Bert Longin en Franz Lamot zijn na hun tegenvallend weekend op Zolder uit op revanche met hun Ferrari F430 GT2. Ook Wim Lumbeeck is present met zijn Viper GTS-R, maar zal hier niet bijgestaan worden door Werner Moonens, maar door de Nederlandse TV vedette Rob Kamphues. Ook Steve Vanbellingen/Bert Redant (BMW Silhouette) en Werner van Herck (Mazda 3) zijn weer van de partij. Ook Danny De Laet staat ingeschreven met de Lamborghini van DVB Racing.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op donderdag 03 mei 2012 om 19:30


Andere publicaties op Racingworld.be...