Lausitzring: BMW al aan de top bij kwalificaties

Lang heeft heeft het niet geduurd voor BMW aansluiting vond bij zijn twee DTM rivalen Mercedes en Audi. Al bij haar tweede race kaapte het Beierse merk de volledige eerste startlijn weg met de pole voor Bruno Spengler voor Augusto Farfus. Gary Paffett zette de eerste Mercedes op de tweede rij met de derde tijd met naast zich Mike Rockenfeller in de snelste Audi.
Na de eerste heat lagen de tijden zeer dicht bij elkaar en er was slechts een kloof van 0.224 seconde tussen de snelste en de als tiende gechronometreerde. Rockenfeller toonde zich de snelste in zijn Audi voor Farfus, Vietoris, Molina, Spengler, Ekström, Green, Tomczyk, Mortara en Paffett. Bij de vijf rijders die niet doorstootten naar de volgende heat vinden wij naast Mehri, Werner, Wolff en Frey ook oud F1 rijder Ralf Schumacher. Na heat 2 troonde er voor de eerste maal een BMW aan de top van de tabellen, Augusto Farfus ging DTM coryfeeën Paffett, Ekström, Green, Spengler en Rockenfeller vooraf. Daartegen moesten Scheider, Priaulx, Albuquerque, Hand, Wickens en Vietoris afhaken voor de volgende stint. Debutant Adrien Tambay daarentegen kende onverwacht het genot om tot de laatste tien te horen.

Aanvankelijk is er weinig beweging te vinden op de baan bij heat 3, iedereen wacht af om alzo zijn banden te sparen. Wanneer uiteindelijk Rockenfeller de baan opschoot leek dit wel het teken om allemaal in gang te schieten. Rockenfeller’s tijd was snel maar Farfus ging er nog onder, Spengler en Paffet nestelden zich net achter de BMW en de Audi en onder hun vier mochten ze het uitvechten voor de pole. In die beslissende heat waar slechts één ronde bepalend is maakte Farfus een foutje en zag zo zijn meer ervaren merkgenoot Spengler de pole pakken. Niettemin legde BMW beslag op de volledige eerste startlijn. Mercedes pakte met Paffett de derde startplaats maar heeft slechts twee wagens in de top tien staan. Audi daarentegen kon zich troosten met de gedachte dat met vijf A5’s op de eerste vijf rijen het de meeste troeven in handen heeft voor de race van morgen.

Uitslag kwalificatie:

1. Bruno Spengler (Can), BMW M3, 1:18,777
2. Augusto Farfus (Bra), BMW M3 , 1:18,815
3. Gary Paffett (GBr), DTM Mercedes AMG C-Coupé, 1:18,820
4. Mike Rockenfeller (Dui), Audi A5, 1:19,206
5. Edoardo Mortara (Ita), Audi A5
6. Jamie Green (GBr), DTM Mercedes AMG C-Coupé
7. Martin Tomczyk (Dui), BMW M3
8. Mattias Ekström (Zwe), Audi A5
9. Miguel Molina (Spa), Audi A5
10. Adrien Tambay (Fra), Audi A5


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in DTM op zaterdag 05 mei 2012 om 23:47


Andere publicaties op Racingworld.be...