ADAC GT Zandvoort: Corvette wint race 1 - Verdonck en Martin in top 5

Callaway Competition - Corvette Z06.RCallaway Competition - Corvette Z06.R
Veel Corvette's rijden er niet meer rond in de diverse GT3 kampioenschappen, maar in het Duitse GT kampioenschap hebben de wagens geprepareerd bij Callaway Competition het altijd goed gedaan. Zo is ook dit jaar het ADAC GT kampioenschap het enige waar de Corvette nog met succes vooraan meestrijdt. De eerste wedstrijd op het circuit van Zandvoort werd gewonnen door de Amerikaanse bolide van Alessi en Keilwitz na een lange en boeiende strijd met de BMW van Knap en Den Boer. Beide aanwezige Belgen, Nico Verdonck en Maxime Martin, presteerden uitstekend en finishten respectievelijk vierde en vijfde.
Uiteindelijk verschenen er 39 wagens aan de start en van op de pole nam Simon Knap direct de leiding met in zijn kielzog voorwaar de Ford GT van Jesse Krohn die was opgeklommen vanuit de negende startpositie. De snelle Fin ging de Nederlandse BMW Z4 voorbij en pakte de kop van het veld. Achter beide kemphanen volgden de twee Chevrolet Corvette’s van Wirth en Alessi, die laatste kon zich losrukken en naderde langzaam op de leiders.

Bij het openen van de pitwindow was het Krohn die als eerste van de koplopers binnenkwam om het stuur door te geven aan Nico Verdonck. Bij DB Motorsport en vooral Callaway Competition was men echter sneller in de pits en het was dan ook de Corvette met Keilwitz aan het stuur die de leiding overnam voor de BMW van Den Boer. Ook de tweede Corvette kende een snelle wissel en reed nu rond in derde stelling met Heinz-Harald Frentzen. Jeroen Bleekemolen lag vierde, maar werd constant belaagd door Maxime Martin (Alpina B6), die overgenomen had van Dino Lunardi en door Nico Verdonck. Frentzen raakte bij het dubbelen nog een tragere deelnemer en verknoeide zo een tot dan perfecte wedstrijd. Martin zag zijn banden snel slijten, waarschijnlijk door het toegevoegde strafgewicht en moest Verdonck voorlaten. Verdonck zette de achtervolging op Bleekemolen in maar zou net te kort komen om ook de Nederlander te verschalken. Den Boer haalde alle trukken boven maar slaagde er niet in om de leidende Corvette te passeren en kwam met 0.4 seconden achterstand als tweede over de streep. Maxime Martin kon achter Verdonck zijn vijfde plaats behouden wat voldoende was om de leidersplaats in het kampioenschap veilig te stellen.

Uitslag race 1:

1. Diego Alessi/Daniel Keilwitz (Callaway Competition, Corvette Z06.R), 35 ronden in 1:00.56.370
2. Simon Knap/Jeroen Den Boer (DB Motorsport, BMW Z4) +0.411
3. Robert Renauer/Jeroen Bleekemolen (Frogreen CO2 neutral, Porsche 911GT3 R) +34.841
4. Jesse Krohn/Nico Verdonck (Lambda Performance, Ford GT) +35.409
5. Dino Lunardi/Maxime Martin (ALPINA, BMW Alpina B6) +35.741
6. Johannes Stuck/Ferdinand Stuck (Young Driver AMR, Aston Martin V12 Vantage) +36.054
7. Sebastian Asch/Maximilian Götz (MS RACING Team, Mercedes SLS AMG) +38.010
8. Dominik Baumann/Harald Proczyk (HEICO Motorsport, Mercedes SLS AMG) +41.911
9. Florian Stoll/Daniel Dobitsch  (MS RACING Team, Mercedes SLS AMG) +45.349
10. Fredrik Lestrup/Martin Matzke (WestCoast Racing, BMW Z4) +53.570

Foto: ADAC GT Masters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT3 op zondag 06 mei 2012 om 01:02


Andere publicaties op Racingworld.be...