BE Trophy: Nog slechts vier weken voor de start van het kampioenschap

De start van het kampioenschap Be Trophy is gepland op 8, 9 en 10 juni op het circuit van Spa-Francorchamps en dus stoffen de teams en de rijders hun bolides af en staan ze te trappelen om na een veel te lange winter opnieuw in actie te komen. Bij Kronos Events, promotor en organisator van dit nieuwe kampioenschap, haalt men ondertussen ook alles uit de kast om van de Be Trophy al van bij de eerste manche een groot feest te maken.
“Het is geen kleine uitdaging en we beseffen maar al te goed dat ons heel wat werk te wachten staat”, stelt Jean-Pierre Mondron, bestuurder van Kronos Events. “We beschikken echter over een meer dan degelijk team, dat dag en nacht zijn uiterste best doet om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk aspecten nog voor de eerste wedstrijd helemaal in orde zijn. Hoewel we weten dat de deelnemers aan de Be Trophy ons de enkele schoonheidsfoutjes, die er bij zo een eerste wedstrijd onvermijdelijk zullen zijn, graag zullen vergeven, mogen we daar niet van uitgaan. We willen er echt voor zorgen dat deze formule krijgt wat ze verdient: de best mogelijke organisatie.”

Aan de technische kant heeft de RACB ondertussen het officiële reglement voor 2012 gepubliceerd. Het is te raadplegen en te downloaden op www.betrophy.be.

Er vallen geen grote verrassingen te noteren, want de reglementen zijn wat werd verwacht en in overeenstemming met de grote monomerkencups die in Europa worden georganiseerd. Kort samengevat gaat het er om dat het chassis (buizenchassis, met een glasvezel koetswerk), de motoren (viercilinder benzine van 130 pk of diesel van 160 pk), de banden (Uniroyal Rainsport 2), de versnellingsbak, remmen en ophanging conform moeten zijn aan de homologatiefiche van de RACB. Bovendien moet ieder wisselstuk – geleverd door de organisatie, die er op zal toezien dat ze conform en evenwaardig zijn – op identieke wijze als het origineel worden gemonteerd. Kortom, alle ingrediënten om voor spektakel te zorgen zijn aanwezig. Het zal de rijders, van debutanten tot meer ervaren rotten, de kans geven hun talent volledig te laten spreken.

“Net zoals dat bij andere en ernstige Europese monomerkencups gebeurt zullen we er nauwlettend op toezien dat de wagens die aan de start van de Be Trophy verschijnen helemaal conform de reglementen zijn”, vervolgt Marc Van Dalen, bestuurder van Kronos Events. “Niet alleen willen we er voor zorgen dat iedere deelnemer met dezelfde wapens aan de start komt als zijn tegenstander, maar er ook over waken dat de veiligheid gegarandeerd wordt, door te verbieden dat niet-gehomologeerde onderdelen zouden worden gemonteerd.”

“We werken er hard aan om betrouwbare en gecontroleerde onderdelen te vervaardigen en die aan de deelnemers aan te bieden, zodat ze ze in alle vertrouwen op hun wagens kunnen monteren. Dit gezegd zijnde: bij de start van het kampioenschap staan onze technische afgevaardigden ter beschikking van de deelnemers, mochten die nog over reservestukken beschikken die ze de afgelopen jaren bij de constructeur hebben aangeschaft. Onze mensen zullen dan de oorsprong van die onderdelen verifiëren, bepalen of ze conform de reglementen zijn en ze dan voorzien van een onuitwisbaar merkteken, waardoor de officials er altijd kunnen over waken dat de veiligheid voor iedereen gewaarborgd is en iedereen met gelijke kansen aan de start verschijnt.”
Meer dan ooit zullen de deelnemers aan de Be Trophy in de watten worden gelegd en allen op dezelfde manier worden behandeld, zodat het spektakel kan worden verzorgd en iedereen in de spirit van het racen veel plezier kan beleven.

Deze sportieve en technische aspecten kwamen, naast vele andere, aan bod tijdens een voor de Be Trophy zo typisch gezellige vergadering op dinsdag 8 mei. Die had Kronos Events ter gelegenheid van de start van het seizoen in zijn atelier te Nannine georganiseerd, een vergadering die bij alle deelnemers heel wat bijval kende.
Het aftellen kan dus beginnen en alle liefhebbers van de autosport ‘onder vrienden’ geven elkaar rendez-vous op 10 juni in Francorchamps, om de grootse start van de Be Trophy 2012 te beleven!

Kronos Events press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 09 mei 2012 om 14:14


Andere publicaties op Racingworld.be...