BRCC: ProSpeed schrijft twee Porsches in

ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 RSProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 RS
De regerende Belgische kampioen bij de rijders en constructeurs op circuit, ProSpeed Competition, heeft altijd willen schitteren op de Belgische omlopen. Ook in 2012 zal dat het geval zijn en daarvoor rekent het team op Frédéric Bouvy, Damien Coens, Christian Kelders, Didier Grandjean, Pascal Muller en Chris Mattheus. De eerste drie geciteerde namen nemen plaats achter het stuur van de Porsche 911 GT3 RS. De kwaliteiten van deze wagen, die we in de kleuren van Red Bull-Real Dolmen zullen zien rijden, zagen we afgelopen seizoen nog tijdens de 24 Hours of Zolder. Het trio Grandjean-Muller- Mattheus zal dan weer zijn ding doen met de Porsche 911 GT3 Cup in de kleuren van Colen-Freeman T.Porter-Quick. Beide teams treden zowel aan in de "Short Races", als de "Long Races" van het BRCC, het nieuwe Belgische circuitkampioenschap.
ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 CupProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 Cup
De groei van het Belgisch kampioenschap Circuit zet zich door en de inschrijving van de beide Porsche 911 van ProSpeed Competition is zonder meer een steun in de rug voor de promotoren. Het nieuwe kampioenschap staat open voor toerismewagens en GT's en houdt eigenlijk twee competities in, één over korte afstanden of de sprint en één met de langere uithoudingswedstrijden. Iedere meeting zijn er twee sprintwedstrijden van 30 minuten en de lange race zal in regel 180 minuten of drie uur duren. De teams Bouvy-Coens-Kelders en Grandjean-Muller-Mattheus zullen actief zijn in beide types van races!

Rudi Penders (Team Principal):
“Wij werken hard om onze passie, de autosport, tot zijn recht te laten komen. Onze sport heeft dat ook nodig. ProSpeed Competition zal present tekenen in BRCC met, als voornaamste doel in dit Olympisch jaar, om de waarden van de sport te verdedigen. Dat is ons doel, net als dat van de rijders en de partners.”

Frédéric Bouvy (Porsche 911 GT3 RS #3):
“De winter was lang... Damien, Christian en ikzelf zijn blij om samen verder te kunnen gaan. Op Belgische bodem is 2012 een jaar van uitdagingen. Wij gaan die uitdagingen aan, samen met alle andere spelers. De look van onze Porsche, in de kleuren van Red Bull, Real Dolmen, Berghen Shoes en Superdry is bekend. Net zoals het palmares van de Porsche van ProSpeed Competition. Wij hebben dat alles samen gebracht.”

Didier Grandjean (Porsche 911 GT3 Cup #60):
“Ik volg al geruime tijd de avonturen van ProSpeed Competition op de Europese circuits. Vandaag van dat team deel uitmaken, is als een droom die werkelijkheid wordt. Pascal, Chris en ik zijn echte gentleman drivers, maar dat wil niet zeggen dat we geen progressie meer willen maken. We gaan dat ook doen! Eigenlijk zijn we bijzonder ongeduldig. We kunnen dit waarmaken dankzij onze trouwe partners Colen, Freeman T.Porter en Quick.”

ProSpeed Competition press


   Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 10 mei 2012 om 13:41


Andere publicaties op Racingworld.be...