Na ProSpeed ook geen Belgen bij Boutsen Ginion Racing

Gisteren maakte ProSpeed Competition zijn rijderstrio voor Le Mans bekend, met Abdulaziz Al Faisal, Bret Curtis en Sean Edwards is er dit jaar geen plaats weggelegd voor een Belg. Ook Boutsen Ginion Racing zal het doen zonder Belgische piloten tijdens de belangrijkste race van het jaar, met het aantrekken van de Japanner Shinji Nakano naast Petersen en Brière is ook hier het team voltallig.
Geen Marc Goossens en geen Maxime Soulet bij ProSpeed voor de 24 uren van Le Mans, het Luikse team zal zijn derde opeenvolgende deelname aan de etmaal race aanvatten zonder Belgische piloot aan het stuur van de Porsche 997 RSR. Ook de Nederlander Paul van Splunteren, verleden jaar van de partij en nochtans eerder dit jaar opgegeven aan de ACO als eerste rijder, is er niet meer bij. ProSpeed kiest daarentegen voor een volledig vernieuwde equipe met de Saudi Abdulaziz Al Faisal, de Amerikaan Bret Curtis en de Brit Sean Edwards. Hierbij schuwt men het risico niet want van de drie rijders zijn er twee, Curtis en Edwards, rookies in Le Mans. Enkel Al Faisal reed al eenmaal op Le Mans, verleden jaar bij Proton Competition.

Ook bij het tweede Belgische team dat geselecteerd is voor de etmaal race, Boutsen Ginion Racing, heeft men blijkbaar geen Belg kunnen vinden met voldoende financiële ruggensteun om een plaats in het team te bemachtigen. Daar tegenover werd deze week de Japanner Shinji Nakano als derde rijder aangekondigd naast Jan Petersen en Bastien Brière, die al deel uitmaakten van de equipe tijdens de 6 Hours of Spa. Nakano kan wel de nodige kennis van de race voorleggen want het is al de zesde deelname aan de Franse etmaal race voor de Japanner. Voor Boutsen Ginion Racing is het echter een première, na een seizoen in de ELMS, kreeg het team dit jaar al de zo gegeerde uitnodiging van de ACO. De enige Belgen die voorlopig op de deelnemerslijst staan zijn Baguette, Leinders en Martin en alle drie hebben ze onderdak gevonden bij het Franse OAK Racing. Een Belgisch team dat zocht naar rijders uit de streek van La Sarthe (oorspronkelijk wou Boutsen Ginion met drie rijders uit de Le Mans omgeving aan de start komen) en OAK Racing een Frans team gebaseerd in Le Mans dat zijn rijders in België komt halen, van de wereld op zijn kop gesproken.  


Foto: Martijn Wouters


   Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24H du Mans op woensdag 16 mei 2012 om 00:30


Andere publicaties op Racingworld.be...