Round 1: Voorbeschouwing Skylimit Yokohama Race Team

De voorbije winter was er eentje om snel te vergeten in de Belgische autosport. Anderhalve maand later als voorzien start nu toch het nieuwbakken BRCC, Belgian Racing Car Championship. Voorlopig staan er zo'n 25 wagens op de deelnemerslijst die kunnen uitkomen in heel veel verschillende klasses.
Het Skylimit Yokohama Race Team bestaat nog maar net 1 jaar, maar we bewijzen dit jaar door met 3 wagens aan de start te verschijnen, dat we serieus gegroeid zijn op die korte tijd. Ons motto is dan ook betaalbare autosport voor iedereen. En dat begint op onze trackdays voor de absolute beginner die na een cursus vrij op het circuit kan rijden en uiteindelijk zijn droom kan waarmaken binnen ons race team. Autosport van A tot Z binnen ieders budget.
 
De 3 Porsches die dit weekend aan de start zullen verschijnen worden bemand door een mengeling van ervaren piloten, gentlemen drivers en jonge talenten.
 
Nummer 71 : Porsche 996 Cup uit 2002 wordt bestuurd door Bruno “BeBoosted” Vermeeren en Olivier “Yokohama” Hermans. Deze wagen is iets ouder en een beetje minder krachtig dan de andere exemplaren uit ons team, maar toonde vorig jaar zijn troeven door bij elke race van het Belcar kampioenschap de GT Open -3500 te winnen. Als kers op de taart was er de klasse overwinning bij de 24 uren van Zolder. Bruno Vermeeren maakte tijdens de 1000km van Zolder kennis met ons team en toonde daar dat hij uit het juiste racehout gesneden is. Olivier Hermans heeft veel ervaring op rally gebied en rijdt deze race als voorbereiding op de 24 uren van Zolder.
 
Nummer 72 : Porsche 996 Cup uit 2005 heeft als piloten Peter Van Audenhove en Bart Vanhaeren. Peter heeft reeds vele jaren ervaring met Porsche en was één van onze succespiloten verleden jaar. Dit jaar wordt hij gekoppeld aan het jonge talent van Bart Vanhaeren! De wagen werd afgelopen winter gekocht bij First motorsport. Het team rond Jo Jamers zal dit jaar ook instaan voor de service van de racewagens op de circuits en tussen de races.
 
Nummer 73 : Porsche 996 Cup uit 2005 met als rijders Philippe Huart en Benoit Dupont. Philippe kennen we vooral uit de Renault Cups in de jaren 90 waar hij met zijn Clio steeds een te duchten kandidaat voor de overwinning was. Hij deelt zijn ervaring met een ander jong talent, met name Benoit Dupont. De zoon van meervoudig 24u van Zolder winnaar Vincent Dupont is heel bewust bezig met het uitbouwen van zijn carrière en een seizoen bij het Skylimit Yokohama Race Team gaat zijn ontplooiing als piloot zeker ten goede komen.
 
Het Skylimit Yokohama Race Team is het team rond Jo Lammens, die we vanaf de zomer ook weer aan het werk gaan zien naast Bruno Vermeeren. Hij zocht First Motorsport aan voor de service tijdens het hele seizoen. Achter de schermen helpt Andy Jaenen mee bij de coaching van de piloten.
 
Buiten de 3 Porsches in de Long race van het BRCC zal er komende zondag nog veel “Skylimit” gekleurd zijn. Circuit Zolder vroeg ons namelijk om wat klanten warm te maken voor de Hot Laps tussen de sprint en endurance races in. Op een korte tijd van nog geen 2 weken vonden we een 30 tal wagens die de pauze tussen de races zullen kleuren. Corvettes, Porsche, Audi R8 maar ook tal van BMW’s e.d. zullen deelnemen aan deze hot laps. Ook onze vierde Porsche, de Nummer 70 zal met Jo Lammens aan het stuur wat rondjes draaien.
 
Hiermee kunnen we stellen dat Skylimit duidelijk aanwezig gaat zijn tijdens deze heropstanding van de nationale autosport. Hopelijk volgen nog veel andere teams ons voorbeeld...
 
See You in Zolder - Skylimit, your way to the racetrack!

Skylimit Yokohama Race Team press


   Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 16 mei 2012 om 10:50


Andere publicaties op Racingworld.be...