British GT: Overwinning voor Aston Martin in race 1 op de Nürburgring

Beechdean Motorsport - Aston Martin DBRS9Beechdean Motorsport - Aston Martin DBRS9
In het kader van de 24 uren van de Nürburgring vindt ook de tweede manche van het Brits GT kampioenschap plaats. De eerste race vond al op vrijdagnamiddag plaats terwijl race 2 op zaterdag verreden wordt. Die eerste race zag de overwinning van de Beechdean Motorsport Aston Martin Vantage GT3 van Andrew Howard en Jonathan Adam nadat de leidende Nissan GT-R een drive-through kreeg aangesmeerd.
De manche op de Nürburgring kan rekenen op de aanwezigheid van twee gastwagens, De Rhino’s Leipert Lamborghini van Leipert/Attard en de JB Motorsport Audi R8 LMS van Brunstedt/Bender. Een regenbui voor de start zorgde voor een natte baan toen de 29 wagens zich opstelden op de grid, maar iedereen opteerde voor slicks. Mardenborough op de RJN Motorsport Nissan GT-R nam direct de leiding voor de Porsche van Perfetti, die echter in de eerste bocht geramd werd door de Ginetta van Firth en als laatste aansloot. De natte piste zorgde in de eerste ronden voor nog meer incidenten zo verdween de Corvette van Johnson uit de race en kwamen de JMH Nissan en de Porsche van Parish met elkaar in aanrijding.

Terwijl de Nissan lichtjes uitliep, werd de Vantage van Howard bedreigd door de Ginetta GT3 van Hines, die even later aan de Aston voorbij ging.  Na de pitstops lag de Nissan nog steeds op kop voor de Vantage, de Ginetta verloor veel tijd en viel terug naar plaats zes.  Echter de leidende Nissan kreeg een drive-through aangemeten omdat de pitstop een halve seconde te kort duurde en Buncombe kwam terug de baan op in derde positie. De Beechdean Aston Martin kreeg de overwinning in de schoot geworpen en won voor de Motorbase Performance Porsche van Perfetti/Caine en de RJN Nissan van Buncombe/Mardenborough. De MTECH Ferrari van Griffin/Cameron pakte de vierde plaats en bleef Ecurie Ecosse BMW Z4 van Bryant/McCaig voor. De Preci-Spark Mercedes van de gebroeders Jones eindigde zesde voor de Lamborghini van Leipert/Attard en de drie Trackspeed Porsche’s.

Foto: SRO


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 19 mei 2012 om 00:39


Andere publicaties op Racingworld.be...