24H Nürburgring: Schübert BMW leidt na eerste twee hectische uren - Marc VDS tweede

Start 40e 24u NürburgringStart 40e 24u Nürburgring
Om klokslag vier uur werd vanmiddag de 40e editie van de mythische 24 uren van de Nürburgring op gang geschoten. De polezettende Team Schübert BMW #19 kon bij de start zijn leidende positie vasthouden maar moest na vier ronden al de pit komen opzoeken met een trage leegloper. Echter nadat de Hankook Heico Mercedes #65 en de Manthey Porsche #11 even van de leiding mochten proeven, kwam de witte fabrieks BMW Z4 in handen van Jörg Müller al snel terug aan de leiding. Net achter hem vinden we momenteel enigszins verrassend de Marc VDS BMW van Ring Rookie Maxim Martin, die ook na vier ronden een onverachte stop moest maken.
Strijd in de voorste regionenStrijd in de voorste regionen
Het eerste uur was er één vol incidenten, her en der op de omloop was er contact tussen wagens maar vooral het aantal lekke banden viel op. Spectaculairste slachtoffer vooralsnog was de Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 #15 met achter het stuur Jeroen Bleekemolen, op de Döttinger Höhe rechte lijn kreeg onze noorderbuur op volle snelheid af te rekenen met een klapband rechtsachter waardoor de SLS meteen de muur in vloog en moest opgeven. Frank Stippler (Phoenix Audi #2) zat op dat moment in de slipstream van Bleekmolen en kon een groot accident maar net vermijden. Döttinger Höhe lag op een gegeven moment zelfs bezaaid met gestrande wagens, zo ook de Haribo Corvette #90 die er stilviel nadat een klapband de batterij uitschakelde. Een ander opmerkelijk (collectief) falen was er in het kamp van Aston Martin, waar zowel de #006 als #007 momenteel stilstaan, de eerste met versnellingsbak problemen en de tweede met ook al een lekke band.
 
Manthey Racing - 911 GT3-R #11Manthey Racing - 911 GT3-R #11
Terug naar de kop van het veld waar we een vermakelijke openingsfase mochten aanschouwen. Zowat alle grote (Duitse) merken zijn nog steeds goed vertegenwoordigd vooraan. Voor Mercedes werd de eer hoog gehouden door het Hankook Team Heico, beide wagens liggen momenteel in derde en vierde stelling nadat Lance David Arnold (#65) lange tijd het veld aanvoerde voor de grote favoriet, de Manthey Porsche #11 van het quartet Lietz/Lieb/Luhr/Dumas. Hoewel deze laatste wagen dankzij zijn zuinig verbruik na het eerste uur van de leiding kon proeven, kende de #11 vervolgens een langere pitstop waardoor de wagen momenteel op P11 ligt. WRT laat aan de Audi bazen zien dat er op hen kan gerekend worden en in handen van Piccini en Sandström was de mat zwarte R8 LMS ultra steeds in de kopgroep terug te vinden.
 
Stand na 2 uren wedstrijd:
01. Müller/Müller/Alzen/Adorf (Team Schübert BMW Z4 #19)
02. Leinders/Palttala/Martin (Marc VDS BMW Z4 #29)
03. Schneider/Arnold/Margaritis/Heyer (Heico Mercedes SLS AMG GT3 #65)
04. Kaffer/Frankenhout/Simonsen (Heico Mercedes SLS AMG GT3 #66)
05. Hürtgen/Schwager/Bastian/Adorf (Team Schübert BMW Z4 #20)
06. Fässler/Mies/Rast/Stippler (Phoenix Audi R8 LMS ultra #2)
07. Graf/Jäger/Roloff/Seyffahrt (Rowe Racing Mercedes SLS AMG GT3 #22)
08. Basseng/Haase/Stippler/Winkelhock (Phoenix Audi R8 LMS ultra #3)
09. Jarvis/Sandström/Piccini/Simonsen (WRT Audi R8 LMS ultra #4)
10. Mamerow/Jöns/Ammermüller/Hahne (Mamerow Audi R8 LMS ultra #26)
11. Lieb/Dumas/Luhr/Lietz (Manthey Porsche 911 GT3 R #11)
12. Abbelen/Schmitz/Brück/Huismann (MSC Adenau Porsche 911 GT3 R #28)
13. Wittmann/Klingmann/Göransson/Lamy (Vita4One BMW Z4 #18)
14. Müller/Müller/Alzen/Adorf (Team Schübert BMW Z4 #19)
15. Bert/Vieth/Heidfeld/Ludwig (Gemballa Racing McLaren MP4 GT3 #30)

Foto's: Marc VDS Racing & Porsche


   Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op zaterdag 19 mei 2012 om 18:39


Andere publicaties op Racingworld.be...